Kunstgræs får gamle drenge til at trodse sne og slud

En ny kunstgræsbane i Brædstrup IF betyder, at klubbens ældste spillere trækker i fodboldstøvlerne året rundt.



Sne er ingen hindring for de ældste fodboldspillere i Brædstrup IF. Foto: DBU Jylland
Flere og flere fodboldspillere senderHandball Spezial-skoene i vinterdvale, og hopper i stedet i fodboldstøvlerne året rundt.

Det er også tilfældet for de ældste fodboldspillere i Brædstrup IF, som nu spiller udendørs fodbold alle årets 12 måneder, efter at Horsens-borgmester, Peter Sørensen, for knap to år siden kunne klippe snoren til klubbens nye kunstgræsbane.

Nu møder op til 20 af klubbens oldboys- og superoldboysspillere op til spil på to mål og hygge i omklædningsrummet hver søndag formiddag – fra januar til december.

Først opbakning da kunstgræsbanen kom

Ifølge idémanden bag, Hans Otto Bonde Hansen, blev søndagsfodbolden først en realitet, efter at klubbens kunstgræsbane blev indviet.

- Jeg prøvede også, at få det op at stå inden vi fik vores kunstgræsbane, men der var slet ingen opbakning til det. Nu er det stik modsat, og vi aflyste faktisk ikke en eneste gang hen over vinteren. Det gode ved en kunstgræsbane er jo, at man kan spille uanset om det er møgvejr, siger han, og peger på de positive sideeffekter søndagsfodbolden under åben himmel har haft.

- Vi får pulsen op og holdt kroppen i gang, så nu starter vi ikke længere fra nul, når den traditionelle turnering starter op i foråret, lyder det fra den 58-årige initiativtager, som også selv trækker i støvlerne, når tiden tillader det.

Stor gevinst på den sociale konto

Hans Otto Bonde Hansen startede oprindeligt initiativet for klubbens superoldboysspillere, men det varede ikke længe inden også oldboysspillerne dukkede op.

- Nu er de yngste spillere i 30’erne mens de ældste for længst har rundet 60. Men trods det store aldersspænd hygger vi os helt vildt sammen – ikke mindst, når vi slutter af med en øl i omklædningsrummet efterfølgende, siger han, og vurderer, at flere fortsætter med at spille fodbold på grund af den udendørs vintertræning.

- Jeg tror helt sikkert, at det her er med til at fastholde os med lidt år på bagen. Vi slipper for at skulle op i gear igen efter en lang, inaktiv pause, siger han.

Søndagsfodbolden i Brædstrup IF er helt uforpligtende og koster 20 kroner pr. gang, som går til klubkassen.
 

Log ind