Forsøgsstævner med futsal for de yngste

DBU Jyllands børneudvalg har besluttet, at U8 og U9 som noget nyt kan prøve kræfter med futsal i den kommende vinter.



Nu kan U8 og U9 forsøge sig med futsal. Foto: www.fodboldbilleder.dk



Futsal har tidligere været udbudt til U10 som yngste årgang, men nu har DBU Jyllands børneudvalg i samarbejde med futsalgruppen besluttet, at der afholdes forsøgsstævner med spillet for U8 og U9.

- Vi tror på, at futsal kan være med til at udvikle børnenes teknik, siger Morten Wind Lübker, som er medlem af DBU Jyllands futsalgruppe og formand for Region 3’s futsalgruppe.

- Bolden er mindre og den hopper ikke så meget, som indendørsbolde gør, så vi tror, det vil opveje, at der ikke er bander på en futsalbane, forklarer han.

Spilletiden måles

U8 og U9 har ikke tidligere kunnet tilmelde sig futsal, fordi man i første omgang har vurderet, at spillet kunne være for svært for mindre børn. Børneudvalgets betragtning har været, at futsal kræver et vist teknisk niveau, fordi der spilles uden bander, og bolden ruller hurtigt på halgulvet.

Men nu vil man undersøge, hvordan futsal fungerer i de yngre årgange. Det skal ske ved, at de regionale futsalgrupper måler, hvor lang tid ad gangen bolden er i spil til de kommende forsøgsstævner. Tidsmålingerne skal give et billede af, om børnene kan styre bolden, eller om den ryger ud over sidelinjen for ofte.

- Vi tror, børnene vil opleve, at futsalbolden er lettere at kontrollere. Men det er et forsøg i første omgang, og så må vi se, afslutter Morten Wind Lübker.

Målingerne vil blive sammenlignet med almindelig indendørs og indgå i en samlet vurdering af, om futsal for fremtiden skal udbydes til børn under U10.

Se mere

Hvad er futsal?
Futsal i Region 1
Futsal i Region 2
Futsal i Region 3
Futsal i Region 4

Log ind