Serieklubber kæmper om pokalen på søndag

Finalerne i DBU Jyllands pokalturnering for kvinder og herrer står for døren. To af finaleholdene har til fælles at være nystartet i sommeren 2015. Vi har taget temperaturen på deres forventninger til kampen om pokalen.



Finalerne i DBU Jyllands pokalturnering for damer og herrer spilles på søndag den 25. oktober. Foto: LLN Press



Søndag eftermiddag afgøres DBU Jyllands pokalturnering, som udbydes for kvindernes Serie 1 og 2 samt Serie 5 og 6 for herrer.

På kvindesiden tørner Serie 2- lokalrivalerne fra Vinding SF og Fredericia KFUM sammen. For herrerne er der også tale om et østjysk opgør, når Serie 5-holdene fra FC Hornstrup og Brabrand IF møder hinanden.

Vi har taget en snak med Kristian Rasmussen, træner for Vinding SF’s kvinder, og Leif "Ralle" Dam, styrmand for herrerne i FC Hornstrup, om deres holds udsigter til at løbe med pokalen.  Begge trænere står i spidsen for et hold, der er nyopstartet i sommeren 2015.

Det ligner en tæt kvindefinale

Kristian Rasmussen fortæller, at Vinding SF de sidste mange år ikke har haft et kvindehold på serieniveau. Ikke desto mindre har hans unge Serie 2-hold, hvor en tredjedel af spillerne er årgang ’99, vundet sin pulje i efterårsturneringen og spillet sig i pokalfinalen.

Finalemodstanderen fra Fredericia KFUM har spillet i samme turneringspulje, så holdene kender lidt til hinanden, og Kristian Rasmussen vurderer, at kampen bliver tæt:

- I de to foregående kampe har holdene spillet lige op, men vi har vundet begge gange. Vi håber og har en forventning om, at vi igen trækker det længste strå, men begge hold spiller god fodbold, så det kommer an på, hvem der rammer dagen, lyder det.

- Fredericia har en bredere trup end os, og jeg ved ikke, hvad de kommer med, men de skal stille med et godt hold for at kunne slå os. Jeg tror på en sejr, konstaterer den stolte træner med et grin.

Han har dog én bekymring forud for søndagens finale:

- Vi frygter for fysikken. Selv om vi har rigtig dygtige spillere, kan den blive en afgørende forskel på holdene, siger han med henvisning til, at vinding-holdet er meget ungt og har en 20-årig som ældste spiller.

Ukendte modstandere i herrefinalen

Leif ”Ralle” Dam har store forhåbninger til sit hold FC Hornstrup forud for herrernes pokalfinale. Klubben er med etableringen i sommeren 2015 et tæt på ubeskrevet blad i den jyske fodboldverden, men internt kender spillere og træner hinanden godt, fortæller han:

- Jeg har været træner i Vejle Boldklub i næsten 30 år og haft mange af drengene, siden de var helt små. De har næsten alle sammen spillet i Vejle altid. Vi fandt ud af, at vi gerne ville lave vores egen klub, og det har vi nu gjort. FC Hornstrup er lillebitte med kun atten medlemmer, lyder det fra Leif ”Ralle” Dam, der fortæller, at Serie 5-holdet er klubbens eneste.

Den rutinerede træner har dog et tilsvarende lille kendskab til søndagens modstander fra Brabrand IF.

- Jeg ville have set deres kamp sidste weekend, men den blev desværre aflyst, så vi kender slet ikke noget til dem, konstaterer han uden at det dog tager modet fra holdet:

- Vi glæder os helt vildt til kampen og tror på vores chance. Vi vil gøre alt, vi kan, for at tage pokalen hjem, afslutter Leif "Ralle" Dam.

Praktisk information om finalerne

Begge finaler spilles søndag den 25. oktober klokken 14.00.

Kvinderne fra Vinding SF og Fredericia KFUM møder hinanden på Gauerslund Stadion, mens herrernes pokalfinale afvikles på kunstgræsbanen i Brædstrup, hvor FC Hornstrup står over for Brabrand IF.

Se andre historier fra seriefodboldens verden

Tommy lukker ni mål ind i snit: Det er forsvarets skyld
Seriespiller overgik Lewandowski i målorgie
70-årig spiller på Serie 5-hold

Log ind