Så hyppigt blafrer målnettet i serierækkerne

Der bliver scoret tæt på dobbelt så mange mål i serierækkerne, som i Superligaen. Skarpe angribere, upopulær taktisk træning og modvind i tilbageløbende er en del af forklaringen, siger fodboldekspert.



Der bliver ofte jublet i de jyske serierækker, hvor der næsten bliver lavet fem mål i gennemsnit. Foto: Fodboldbilleder.dk
Lob, hovedstød, vristspark og helt tilfældige klumremål.

Der bliver scoret et hav af mål, når de jyske seriefodboldhold spiller i DBU Jyllands turneringer.

Faktisk er det samlede gennemsnit – fra Serie 6 til Jyllandsserien – ikke færre end 4,9 mål pr. kamp. Det tal er væsentligt højere end de 2,72 mål, som gennemsnittet lyder på i Superligaen.

Flest mål i Serie 6

Særligt i de laveste serierækker får tilskuerne varmen af at klappe efter målscoringer. I Serie 6 bliver der således scoret 5,76 mål pr. kamp, mens tallet lyder på 5,3 mål pr. kamp i Serie 5.

Serie 3 og Serie 4 følger efter med henholdsvis 4,7 og 4,6 mål i gennemsnit pr. kamp, mens Serie 2, Serie 1 og Jyllandsserien er en smule bedre til at lukke af bagude med cirka fire mål i gennemsnit i hver af rækkerne.

Mål i serierækkerne
Serierække Herrer Målgennemsnit Serierække Kvinder Målgennemsnit
Jyllandsserien 3,99 Kvindeserien Vest 4,29
Serie 1 4,00 Jyllandsserien 3,93
Serie 2 4,08 Serie 1 5,21
Serie 3 4,60 Serie 2 5,34
Serie 4 4,70
Serie 5 5,30    
Serie 6 5,76    

Taktisk træning er upopulært

Fodboldekspert og Jyllandsserie-træner i Hedensted IF, Alex Nørlund, er ikke overrasket over tallene, som han mener, der er nogle helt åbenlyse årsager til.

- Der er ingen tvivl om, at i de lavere rækker spiller folk fodbold for at løbe fremad og score mål. Det er deres primære tankegang. Og så er det jo sådan i de rækker, at træneren får alle spillerne på nakken, hvis man træner taktisk træning. Selv i Jyllandsserien kan jeg tydeligt mærke, at taktisk træning ikke er favoritten, siger Alex Nørlund, og understreger, at manglen på taktisk forståelse skaber fejltagelser som fører til mål.

Modvind i tilbageløbene


Alex Nørlund peger på, at det ikke kun er manglen på taktisk forståelse, men måske også det offensive fokus, som får målnettene til at blafre i serierækkerne.

- Det er jo en klassiker, at når man skal løbe fremad, så har man vinden i ryggen, og når man skal løbe hjemad, så er der modvind, siger Alex Nørlund, som er ekspertkommentator for Viasat til kampe i Jyllands bedste og næstbedste række.

- Det offensive fokus skaber god plads til angriberne, og det sammenholdt med, at der faktisk er nogle rigtig giftige afsluttere i serierækkerne, betyder, at der bliver scoret en masse mål, siger han, og understreger en sidste afgørende forskel mellem superligaspillere og seriespillere:

- I serierækkerne er der ingen, der glæder sig over et 0-0-resultat. Der skal mål på tavlen.


Geronimo! I serierækkerne bliver der scoret mange mål. Rigtigt mange mål. Se, hvor din række ligger i statistikken.

Posted by Jysk Fodbold on 23. oktober 2015

Log ind