Ny arbejdsgruppe fokuserer på faciliteter

DBU Jylland har nedsat en facilitetsgruppe, som skal hjælpe klubber og kommuner med at forbedre deres fodboldfaciliteter.



Jyske klubber efterspørger i stigende grad hjælp til at forbedre deres trænings- og kampfaciliteter. DBU Jylland dedikerer nu en arbejdsgruppe til formålet. Foto: LLN Press



DBU Jylland sætter nu ekstra fokus på baner, haller og anlæg i de jyske fodboldklubber. Der er fra efteråret 2015 nedsat en arbejdsgruppe, som skal hjælpe klubber og kommuner med at forbedre faciliteterne i det jyske. Baggrunden er en stigende efterspørgsel fra klubberne om, at faciliteterne for træning og kampe forbedres.

- Kommunernes økonomi er under pres, og da de klart er den største bidragyder til jyske fodboldklubbers faciliteter, kan fodboldklubberne på den måde risikere at være truede af kommunernes situation. Vores mål er at udvikle og opretholde niveauet for klubbernes faciliteter, siger Rasmus Johansen, som er formand for facilitetsgruppen, bestyrelsesmedlem i DBU Jyllands Region 3 samt medlem af DBU Jyllands samfundsudvalg.

Ønsker dialog med kommuner

Det er ikke kun kommunale besparelser, der påvirker situationen. Rasmus Johansen forklarer, hvordan folkeskolereformen eksempelvis er med til at skabe nye behov for faciliteter og ændre vilkårene for fodboldklubberne på grund af kravet om motion i skoledagen.

Befolkningsforskydningen fra land til by er en anden faktor, der påvirker forholdene, fortæller formanden. I større byer, som vokser, er der behov for at tænke nye faciliteter ind i byplanlægningen. Samtidig vil facilitetsgruppen hjælpe med at opretholde baner og klubhuse i mindre byer og landområder, så de fortsat er attraktive for tilflyttere.

- Vi vil rigtig gerne fortælle kommunerne om, hvorfor udvikling af fodboldfaciliteter og bibeholdelse af dem er vigtigt. Fodbold er jo godt for sundhed, motion og en masse andre ting, og det vil vi gerne i dialog med politikere om. Det handler også om, hvad man får til gengæld, når man investerer i faciliteter til fodbold, lyder det fra Rasmus Johansen.

Gruppen besøger jyske klubber

Med oprettelsen af facilitetsgruppen samler DBU Jylland viden om faciliteter på ét sted. Arbejdsgruppen vil løbende besøge forskellige jyske fodboldanlæg for at være helt tæt på klubberne og på forkant med udviklingen.

- Vi skal rundt og kigge på faciliteter i Jylland. Det vil sige baner – både naturgræs og kunstgræs, haller og klubhuse. Vi vil ud i marken og arbejde for at se, hvad klubberne gør rundt omkring, siger Rasmus Johansen.

For at skabe tilknytning til hele Jylland er der sikret geografisk spredning i sammensætningen af gruppens medlemmer, som kommer fra hver af regionerne under DBU Jylland: Thomas Jensen fra Region 1, Jesper Holm fra Region 2, Kurt Schmidt fra Region 3 og Ole Velo Jensen fra Region 4. Jens Christensen er tilknyttet gruppen som faglig konsulent. Han har blandt andet stor viden om anlæg og drift af kunstgræsbaner.

Medlemmerne bidrager desuden med hvert sit faglige felt, så gruppens samlede viden spænder bredt fra det kommunale fritidsfacilitetsområde til idrætshaller, skoleområdet og kommunale tilskudsregler.

Send gerne forslag

Facilitetsgruppen afholder sit første møde den 7. november i Aalborg – blandt andet med besøg hos B52 og Storvorde/Sejlflod Boldklub.

Arbejdsgruppen tager gerne imod indspark og forslag til faciliteter, der er et besøg værd. Kontakt formand Rasmus Johansen på mail rajo@dbujylland.dk

Log ind