MENU

Færre voldssager på jyske fodboldbaner

Dette forår har budt på færre sager om vold og trusler på de jyske fodboldbaner. I samme periode sidste år fik næsten dobbelt så mange marchordre for denne typer sager.

Karantæne til spiller og træner fra Lundtoft IF

I foråret blev der givet færre røde kort for vold og trusler end samme periode sidste år. Foto: Fodboldbilleder.dk


Skal man tro de seneste tal fra DBU Jylland, er opførslen blevet bedre på de jyske fodboldbaner.

Ikke mindst er der gode nyheder, når det kommer til antallet af sager omhandlende vold og trusler indenfor kridtstregerne.

Både når det kommer til vold og trusler i forårets kampe, er tallet således næsten halveret i forhold til samme periode sidste år.

Fra 30 til 16 sager

I perioden fra 1. januar til forårssæsonens afslutning er ni spillere blevet udvist som følge af en voldelig handling mens syv er blevet præsenteret for det røde kort efter trusler. Til sammenligning blev 17 spillere udvist for en voldelig handling i 2013 mens 13 fik marchordre for trusler i samme periode.

De tal glæder formanden for DBU Jyllands disciplinærudvalg, Jens Christensen.

- Det er meget glædeligt, og vi må håbe, at det er en tendens, som fortsætter, siger Jens Christensen, som dog ikke stiller sig tilfreds endnu.

- Vi vil fortsat holde fokus på den gode opførsel, for vores arbejde er først færdigt, når antallet af sager ligger på nul, siger han og understreger, at det desværre nok er utopi.

OBS-møder og observatørkorps med vokseværk

Indenfor de seneste år har DBU Jylland søsat to initiativer, som Jens Christensen mener, kan have haft indflydelse på det forbedrede resultat.

- Dels har vi før sæsonstarten holdt en række såkaldte OBS-møder med klubber, som vi har haft problemer med i tidligere sæsoner, med det mål for øje, at have en dialog omkring, hvordan de kan få en forbedret fairplay i forbindelse med kampene i vores turnering, siger han og udbygger.

- Herudover har vi fået oprettet særlige observatørkorps i alle DBU Jyllands regioner, som tager ud og mandsopdækker potentielle problemkampe. Det har en præventiv virkning, siger han.

Tæller man efterårssæsonen med, var der i alt 59 røde kort for voldelig opførsel eller trusler i 2013. Det var et fald fra 2012, hvor tallet for antal sager af denne type endte på 77.


Log ind