Mønsted-lærer kåret som mest aktiv

Danmarks Idrætsforbund hædrer Louise Møller Hansen for hendes rolle i et samarbejdsprojekt mellem DBU Jylland, lokale fodboldklubber og skoler og for hendes engagement i skoleidræt og bevægelse i undervisningen på Mønsted Skole.



Louise Møller Hansen er kåret af Danmarks Idrætsforbund som landets mest inspirerende og aktive lærer. Foto: DIF



I sidste uge fik Louise Møller Hansen, der er lærer på Mønsted Skole i Viborg Kommune, sig noget af en overraskelse.

Danmarks Idrætsforbunds (DIF) næstformand, Preben Staun, var nemlig på besøg på skolen for at overrække hende prisen som landets mest inspirerende og aktive lærer.

- Louise og Mønsted Skole er et godt eksempel på, hvordan bevægelse i undervisningen bliver tænkt hele vejen rundt. Det er vigtigt, at det bliver prioriteret hos både lærere, skoler, i kommunen og i foreningerne. Alle fire parter er heldigvis prioriterede her, sagde Preben Staun i sin tale til prisoverrækkelsen.

Aktiv i projekt med DBU Jylland

I DIF’s begrundelse for at tildele den 43-årige idrætslærer og ildsjæl prisen blev der lagt vægt på hendes faglighed og engagement i idrætsundervisningen samt hendes evne til at inkludere motion og bevægelse i andre fag.

Derudover blev Louise Møller Hansens rolle i et lokalt samarbejdsprojekt med DBU Jylland fremhævet som udslagsgivende.

Ved siden af sin daglige undervisning har hun nemlig været koordinator på et samarbejde mellem DBU Jylland, idrætsforeningerne i Mønsted og Sparkær samt de to byers skoler.

Projektet bestod i at give udskolingselever i 8.-9.-klasse mulighed for at prøve kræfter med fodboldtræning for yngre børn.

Klubber, skoler og DBU Jylland i samarbejde

Over et forløb på otte uger blev eleverne undervist i dele af DBU’s C-træneruddannelse. De fik teoretisk undervisning af en DBU-instruktør og praktiske erfaringer med at træne børn hos Mønsted IF eller Sparkær IF.

Idrætsforeningernes børnetrænere deltog i undervisningen med henblik på at etablere forbindelse til de unge trænerspirer og gøre det lettere for dem at blive hjælpetrænere på klubbernes børnehold i fremtiden.

Som afslutning på forløbet fik eleverne et diplom som bevis på, at de har gennemført en minitræneruddannelse.

Fodbold kan bidrage til bevægelse i skoledagen

Historien fra Mønsted er et eksempel på, hvordan folkeskoler kan bruge fodbold i deres arbejde med at få 45 minutters bevægelse ind i skoledagen, som skolereformen fra 2014 kræver.

DBU og DBU Jylland tilbyder undervisningsmateriale og kurser for interesserede skoler og hjælper samtidig fodboldklubber og skoler med at indgå samarbejde: Læs mere her.

Log ind