Fairplay-undersøgelse 2015

DBU Jylland gennemførte i foråret 2015 en spørgeskemaundersøgelse for fodboldforældre, trænere og dommere.
De mere end 2.000 forældre og trænere og tæt på 1.000 dommere, som deltog i undersøgelsen, blev stillet en række spørgsmål om adfærd på sidelinjen.

Positive resultater i undersøgelsen

Det kom der nogle interessante svar ud af. Generelt tænker jyske fodboldforældre over, hvordan de opfører sig, når de står på sidelinjen. Det svarer mere end ni ud af ti af dem i undersøgelsen, og syv ud af ti er også parate til at gribe ind, hvis en anden forælder går over stregen til en børne- eller ungdomskamp.

For trænerne fylder sidelinjeadfærden også meget, og de mener, at de selv har ansvaret for et godt kampmiljø. Derfor svarer 95 procent af dem også, at de er villige til at konfrontere højlydte forældre.

Mere end hver tredje dommer i undersøgelsen roser trænerne for, at opførslen i dag er bedre end tidligere.

Stadig plads til forbedring

Når forældrene spørges nærmere ind til deres opførsel til børnenes kampe, viser det sig dog, at et flertal mener, de opfører sig dårligere end tidligere.

To ud af tre trænere indrømmer, at de råber efter dommeren, og fire ud af ti trænere fortryder dele af deres adfærd på sidelinjen.

En fjerdel af dommerne svarer i undersøgelsen, at råbende og respektløse forældre har fået dem til at overveje at droppe dommergerningen.

Så der er stadig stort rum for forbedring af vores opførsel på sidelinjen.

Se resultaterne af undersøgelsen her

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første