180524 Holdkortsjusk koster ved kasse 1

Holdkortregel nr. 1: Udfyld INDEN kampstart. En række disciplinærsager her i foråret har afsløret, at rigtigt mange hold fortsat ikke har forstået den over 20 år gamle regel, og undskyldningerne er både kreative og mange. Men bødekontoen hos DBU Jylland bugner. Desværre.


Fra U13 og opefter skal der udfyldes holdkort inden hver kamp. INDEN kampstart.

Det er langt fra alle, der er helt in sync med den regel og derfor bugner DBU Jyllands bødekonto.

Ved du, at holdkortet skal udfyldes INDEN kampstart?

I Seest Boldklub har man ellers forsøgt at holde øje med holdkortene løbende, men alligevel løb klubben først på sæsonen ind i en disciplinærsag, fordi et par holdkort ikke var blevet udfyldt inden kampstart.

- Vi har fået nye trænere og dem har vi ikke fået klædt godt nok på med hensyn til reglerne, beklager Marc Gregersen, seniorformand i Seest Boldklub.

Han er træt af at skulle bruge penge på en dyr holdkortbøde, men erkender blankt, at det er klubbens egen opgave at få styr på, hvem der gør hvad.

- Vi har efterfølgende brugt lidt krudt på at informere lidt mere bl.a. i klubbens facebookgruppe for trænere og så tjekker jeg personligt lidt mere op på, at reglerne følges, så vi kommer på rette kurs igen, lyder det fra Seest-lederen.

Han er endda så sikker på, at det ikke kommer til at ske igen, at han har sat en stadionplatte til DBU Jyllands Turneringsafdeling på højkant.

 - Nu jeg tænker over det, så kommer de bare, uanset at vi ikke får flere holdkortbøder, for de skal være så velkomne i Seest, slutter den lune klubleder med et skævt smil.

Derfor slår DBU Jylland til med bøder

Er rettidig udfyldelse af holdkort nu ikke bare en unødvendig administrativ byrde for de frivillige? Nej, mener klubberne selv.

- Klubberne har faktisk selv efterlyst mere konsekvens fra DBU Jyllands side ved holdkortsjusk, og det forsøger vi at imødekomme, forklarer Jacob Mauritsen fra DBU Jyllands Turneringsafdeling.

I forvejen sendes der massive mængder af rykkerskrivelser ud til klubber, der slet ikke får udfyldt holdkortet, men i foråret har der også været fokus på de hold, der ikke overholder reglen med at få udfyldt holdkortet inden kampstart.

- Her i foråret har vi fokuseret på 11-mandsrækkerne, men vi udelukker bestemt ikke, at vi også kan åbne disciplinærsager i 7- og 8-mandsrækkerne fremadrettet, siger Jacob Mauritsen.

Hvilke konsekvenser kan holdkortsjusk have?

I turneringsreglementet er der listet en række sanktionsmuligheder op for hold, der ikke udfylder holdkortet korrekt og inden kampstart:
a) Irettesættelse
b) Misbilligelse
c) Bøde
d) Udelukkelse
e) Karantæne
f) Taberdømning
g) Fradømmelse af point(s) og ansættelse af anden (normalt 0-3) og ringere målscore end den i en kamp tilspillede
h) Fratagelse af ret til at spille på hjemmebane
i) Annullering af kamp
j) Fratagelse af oprykningsret og/eller ret til at blive erklæret rækkevinder
k) Fratagelse af ret til at kunne deltage/søge deltagelse i specifikt angivne turneringsrækker i efterfølgende turneringshalvår.