Jysk U12-regler

JYSK U12 (8-MANDS)

Banestørrelse: ½ 11-mandsbane (52,5 x 68 m)
Kommentar: Hensynet til fodboldanlæg rundt i landet giver mulighed for fleksibilitet i form af, at mindske banestørrelserne med op til 10 % i pågældende spilleform.
Målfeltets størrelse: 8 x 25 meter
Straffesparkfeltets størrelse: 8 x 25 meter
Målstørrelse: 2 x 5 meter
Boldstørrelse: 4
Spillernes antal: Et hold kan bestå af op til 11 spillere pr. kamp hvoraf 8 må starte på banen.  En af spillerne skal være målmand. Der må deltage både drenge og piger. En kamp kan ikke begynde, hvis et af holdene består af færre end 6 spillere. En kamp kan færdigspilles uanset antallet af spillere på holdet. Fri udskiftning er tilladt under hele kampen. Udskiftning skal ske fra sidelinjens midte under en standsning i spillet.
Kommentar: Skulle man en enkelt gang stå til en kamp med 12 spillere, så anbefales det selvfølgelig, at man tager alle 12 med, og snakker med modstanderne om det.
Halvårsspillere: I henhold til §8 i Turneringsreglementet må der benyttes op til to halvårsspillere i 8-mands.
Kommentar: Det er altafgørende, at disse spillere udelukkende er med for at fremme/tilpasse deres udvikling og IKKE for at få et ønsket resultat i hus. 
HAK-princippet: Det anbefales at der spilles efter HAK-princip – halvdelen af kampen. Alle spillere på et hold skal mindst spille halvdelen af kampen.
Spillernes udstyr: Jf. Fodboldloven
Dommer: Der bliver som udgangspunkt bestilt dommer til kampene i Jysk U12 Drenge.
Kommentar: Arrangørklubben kan vælge at stille med kampledere.
Dommeren: Jf. Fodboldloven 
Linjedommere: Anvendes ikke  
Spilletid: 3 x 25 minutter (Dommer påsat til 2 x 25 min)
Kommentar: Kampens resultat ligger fast efter de første 2 * 25 minutter, mens 3. halvleg er at betragte som en ekstra mulighed for at eksperimentere, give spilletid til flere eller træne hinandens hold.
Igangsættelse: Begyndelsessparket er retningsfrit. Spillerne på det hold, der ikke giver bolden op, skal være min. 7 meter fra bolden, indtil den er i spil.
Gule og røde kort: Tildeles en spiller en advarsel (gult kort) medfører det en 5 minutters udvisning af spilleren Holdet er i denne periode reduceret med pågældende spiller. Tildeles en spiller et direkte rødt kort medfører dette udvisning i resten kampen. Holdet er i resten af kampen reduceret med en spiller. 
Bolden i og uden for spil: Jf. Fodboldloven  
Betingelser for scoring af mål: Jf. Fodboldloven  
Offside: Anvendes ikke
Frispark: Ved frispark skal modspillere være min. 7 meter fra bolden. Alle frispark er direkte, dog vil frispark til det angribende hold i modstanders straffesparksfelt, som efter fodboldloven ville resulteret i et indirekte frispark, medføre et direkte frispark udenfor straffesparksfeltet – tættest ved forseelsen.
Straffespark: Straffespark tages 8 meter fra mållinjen og midt for målet. Øvrige spillere – bortset fra målmanden – skal være bag straffesparksmærker og min. 7 meter fra bolden.
Indkast: Jf. Fodboldloven
Målspark: Ved målspark og frispark i eget straffesparksfelt skal modspillerne være uden for straffesparksfeltet og min. 7 meter fra bolden.
Hjørnespark: Modspillerne skal være min. 7 meter fra bolden. Udføres fra et punkt mellem feltet og sidelinjen på mållinjen.
Kommentar: Feltet er 10 meter fra stolpen.
I øvrigt: Trænere/ledere/tilskuere skal opholde sig på sidelinjen. 
Hver klub kan kun have et hold med i hver årgang.
Tilbagelægning til målmanden: Målmanden må ikke samle en tilbagelægning op. Jf. fodboldloven § 12.
Ekstra spiller på banen: I kampe i DBU Jyllands børne- og ungdomsrækker er det tilladt at sætte én ekstra spiller på banen, så længe et hold er bagud med tre mål eller mere. For hver tre mål ekstra et hold kommer bagud, må der indsættes yderligere en spiller, som tilsvarende skal tages ud ved reducering.
Kommentar: Det anbefales, at hjemmeholdets træner/leder informerer dommeren inden kampstart, om der spilles med reglen. Hvis reglen ikke benyttes skal det aftales trænerne imellem inden kampen.
Holdkort: Der skal udfyldes holdkort til alle kampe i Jysk U12 Drenge. Regler for holdkort
Pointgivningsregel: Ved pointlighed efter endt puljespil placeres holdene efter denne prioritering:
a) færrest udeblivelser, b) flest kamppoint indbyrdes, c) bedst måldiff. indbyrdes, d) flest mål indbyrdes, e) bedst måldiff. samlet, f) flest mål, g) flest vundne kamp.
Kvote 1 - antal spillere: Fra forskningen ved vi, at gode talentudviklingsmiljøer er kendetegnet ved ”så mange som muligt, så længe som muligt, der har adgang til gode udviklingsmiljøer”. Derfor ønsker vi at hjælpe klubberne væk fra den kortsigtede fokus på resultater her og nu. Klubberne skal derfor benytte mindst 14 spillere, som deltager i mindst halvdelen af kampene set over hele sæsonen dvs. alle 5 puljespil (25 kampe).
Kvote 2 - aldersfordeling: Mindst 4 spillere pr. kamp være født i sidste halvår. En spiller, som optræder med halvårsdispensation og således er fra en ældre årgang, tæller med som 1. halvårsspiller i dette regnskab.