De vigtigste informationer til sæsonstart - efterår 2020

Endelig! Endelig må vi for alvor komme i gang med fodboldturneringer.

Et corona-amputeret fodboldforår lægger vi nu i arkivet, men vi ved, at I fortsat er klar til at tage ansvaret for at overholde Fodboldens corona-regler, så vi med god hygiejne og sund fornuft kan få lov at spille fodboldkampe igen. Se Fodboldens corona-regler her.

Enkelte hold har allerede taget hul på efterårssæsonen, men langt de fleste har deres første 11-mandskamp i den kommende sæson til gode. For at hjælpe dig med at blive klar, inden det går løs, har vi samlet en række af de vigtigste informationer her.

Du finder nødvendig viden om væsentlige regler, vejledninger til særlige situationer samt en liste med gratis værktøjer, der kan gøre både træning og kamp nemmere og sjovere.

Regler for benyttelse af spillere

Nye spillere?+

Det er vigtigt, at din klub husker at indhente spillercertifikater på nye spillere. Det indhentes digitalt, men hvordan skal man gøre og hvad skal man være opmærksom på?

Vær opmærksom på, at spillere uden et spillercertikat eller supplerende spilletilladelse ikke længere kan tilføjes et holdkort.

Få en guide her

Har du adgang til KlubOffice, kan du her se, om I har spillere uden spillercertikat.

Har I fået spillere fra udlandet?+

Hvis I har fået nye spillere, og de er fra udlandet, så er det nu i KlubOffice, du skal søge om at få spillertilladelsen i hus. Det gælder danske statsborgere, der har spillet i udlandet eller udenlandske statsborgere, uanset om de har spillet fodbold før.

Se vejledningen her

Ansøgning om brug af for gamle spillere+

Har I behov for at benytte spillere, som ikke opfylder aldersgrænserne i en bestemt årgang? Så kan det i nogle tilfælde være en god idé at ansøge om spillerdispensation.

Her kan du finde ansøgningsskemaet

Ansøgning om supplerende spilletilladelse+

En klub kan ansøge om tilladelse til at benytte en børne- eller ungdomsspiller fra en anden klub, såfremt særlige forhold gør det aktuelt. Det kan være et efterskoleophold, en skilsmisse eller noget helt tredje.

Du kan læse mere i Turneringsreglementets paragraf 13.4.

Du ansøger om supplerende spilletilladelse via KlubOffice: Se guiden her

Må du bruge en spiller efter corona-/sommerpausen?+

Så længe en spiller stadig tørner ud for samme klub, skal spilleren ”spilles fri” af det hold, som han/hun senest har spillet på.

Det gælder også, selv om der er tale om to forskellige turneringshalvdele.

Pas på karantænedagene+

Selv om det efterhånden er en del måneder siden, at der sidst blev spillet fodbold i DBU Jyllands centrale 11-mandsturnering, så er det vigtigt at huske på, om nogle af holdets spillere evt. har uafviklede karantænedage helt tilbage fra efterårssæsonenen 2019 (eller fra de tidligt afviklede forårskampe 2020, husk også karantæner fra pokalkampe).

Læs mere her

Praktisk om kampe

Lukket bane?+

Er banen lukket, er dialog mellem klubberne
vigtig.

Det kan du læse mere om her.

Akut aflysning af kamp?+

Hvis I får brug for at aflyse en kamp med kort varsel, så skal I huske at kontakte DBU Jyllands dommervagtSå kan to andre hold få glæde af dommeren den dag.

Sådan er reglerne for ændring af spilletidspunkt+

Bemærk i øvrigt, at der findes helt faste regler omkring, hvordan man ændrer et spilletidspunkt.

Det kan du læse meget mere om her.

Hvad gør vi, hvis dommeren ikke er mødt?+

I øvrigt er der her nogle retningslinjer at gå ud fra, hvis dommeren ikke er mødt.

Dem kan du få overblik over her.

Info om corona

Hvor finder jeg Fodboldens corona-regler?+

Du finder Fodboldens corona-regler lige her.

Det gælder DBU's protokol, spørgsmål og svar samt grafikker til information i klubben.

Hvad er reglerne for udsættelse af kampe pga. corona?+

DBU Jylland har på baggrund af den aktuelle corona-situation præciseret principperne for udsættelse af turneringskampe.

Præciseringen betyder, at hvis en jysk fodboldklub har mistanke om eller kendskab til corona-smitte på et af sine hold, vil det altid være muligt at kræve holdets kamp udsat uden nogen form for dokumentation og uden nogen konsekvenser i form af gebyrer eller lign.

Udsættelse af kampe smidiggøres
Med henblik på at få en udsat kamp afviklet på et senere tidspunkt har Disciplinærudvalget på grund af den særlige situation besluttet at gøre det muligt at afvikle to kampe på samme spilledag. F.eks. en kamp fredag, og en kamp søndag (fredag, lørdag og søndag opfattes jf. turneringsreglementet som samme spilledag)

Der åbnes desuden op for, at man kan få udsat en kamp til afvikling efter sidste tilladte spilledato. Et sådan ønske skal dog altid godkendes af DBU Jyllands administration, idet det kan have indflydelse på planlægningen af næste års turneringer.

Ovenstående gælder indtil videre for efterårssæsonen 2020, og DBU Jyllands Disciplinærudvalg vil følge udviklingen nøje med henblik på en eventuel løbende justering af retningslinjerne.

Det skal understreges, at ovennævnte gælder alle DBU Jyllands rækker. DBU Jylland er i dialog med DBU Fyn om principperne for udsættelse af kampe i de jysk/fynske fællesrækker. Der ventes en afklaring snarest.

Corona-brushup: OBS-punkter til opstarten+

Efter en velfortjent sommerferie er de danske fodboldklubber igen ved at vågne op til dåd. Der er dog fortsat en række ting, I skal være OBS på, så I sikrer en sundhedsmæssig forsvarlig opstart. Vi giver jer her et overblik over de væsentligste forhold.

Holdkort og resultater

Trænere/officials skal nu på holdkort+

Når du næste gang åbner Fodbold app'en - eller Mit DBU - for at udfylde holdkort, vil du se et nyt felt i bunden af skærmen - 'Officials'. Fra efterårssæsonen 2020 skal trænere og holdledere nemlig med på holdkortet.

Du bliver i første omgang præsenteret for de personer på holdet, der er oprettet som holdkontakter i KlubOffice. 

Har du adgang til KlubOffice, kan du her se, om I har hold uden holdkontakter.

Hvis ikke de personer, der er med ved kampen, bliver vist i den oversigt, kan du søge blandt alle personer, der er oprettet i klubben. Du kan også søge blandt klubbens spillere, hvis de er tildelt et klubhverv (f.eks. "klubperson").

Finder du heller ikke her den person, du søger, kan du nederst på holdkortet vælge feltet 'ikke registreret official'.

Hvis træneren eller holdlederen er en del af et samarbejdshold, skal vedkommende være oprettet som holdkontakt på det pågældende turneringshold for at kunne tilføjes.

Hvis ikke du sætter en official på, er holdkortet ikke udfyldt korrekt. Det får du besked om fra udråbstegnet i toppen af skærmen. Hvis du går ud af holdkortet - uden at have udfyldt det korrekt - får du også en fejlmeddelelse, som vist på billedet til højre. Det gælder også, hvis ikke du har sat et tilstrækkeligt antal spillere på holdkortet.

DBU Jylland tildeler ikke bøder for ikke-påsatte officials på holdkort i efteråret 2020.

Ingen kamp uden spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse+

Den anden nye ting til det elektroniske holdkort er faktisk ikke helt ny. Allerede i forårssæsonen var det ikke muligt at sætte spillere uden spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse, på holdkortet.
Den regel er selvfølgelig fortsat gældende for efterårssæsonen og fremadrettet.

Det betyder, at du kan blive mødt af en besked, som den på billedet nedenunder, når du forsøger at sætte en spiller på holdkortet. Klubben skal sørge for at indhente spillercertifikater på klubbens spillere, mens en anmodning om supplerende spilletilladelse kan startes af spilleren selv.

Har du adgang til KlubOffice, kan du her se, om I har spillere uden spillercertifikat.

Hvornår skal holdkortet udfyldes?+

Du kan udfylde holdkort fra 14 dage før kampstart. Det skal være udfyldt senest til kampstart.

Find alt om holdkort her+

I de fleste af DBU Jyllands rækker skal der udfyldes holdkort inden en kamp. Det er heldigvis ganske hurtigt og simpelt, og kan f.eks. klares med mobiltelefonen.

Vi har oprettet et helt tema omkring holdkort, så du ikke er i tvivl, når første kamp bliver fløjtet i gang.

Jeg kan ikke sætte en bestemt spiller på holdkortet, hvad gør jeg?+

Håndterer din klub medlemsregistrering manuelt eller via et andet system end KlubOffice?  Løsningsforslag (er du træner, så tag fat i klubbens kampfordeler, el.lign.):
1) Tjek, at spilleren er indmeldt (hvis spilleren står som ”udmeldt” i KlubOffice, så genindmeld og sæt en afdeling på vedkommende).
2) Tjek spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse.
3) Tjek, om fodboldpasset er aktivt (dette skal spilleren selv aktivere).

Se desuden disse nyheder til holdkortet
Info om holdkort er sendt ud til alle holdkortindberettere, der har udfyldt holdkort i 2019/2020 samt de, der har fået tildelt holdkortindberetter-hvervet i 2020. Det er også udsendt til alle klubbers postadresse samt 11-mands kampfordeler.

DBU's IT-systemer hjælper jer med at få styr på jeres spillere. Klubledere kan bruge "Overblikket" i Kluboffice til at sikre sig, at der fx er styr på certifikater og Fodboldpas. Trænere kan via Kampklar eller holdkort få styr på, om spillerne mangler spilleberettigelse eller fx at aktivere sit Fodboldpas.

Ændringer af regler, mv. til sæsonstart

Ændringer i turneringsreglementet+

Der er ændringer indenfor disse områder:

 • Ny struktur i kvinderækkerne
 • Færre hold i U19 Drenge Liga 1
 • Anvendelse af 1. års seniorer i U19 Drenge Liga 2
 • Nedrykning af halvårsspillere og 1. års seniorer i de 2 sidste kampe
 • Udvidelse af fleksibilitetsreglen

Se den konkrete betydning af regelændringerne her

Ændringer i fællesreglementet+

Der er ændringer indenfor disse områder:

 • Tilbageholdelse af spillercertifikat
 • Underlag på kunstgræsbaner
 • Farve på hovedbeklædning, cykelshorts, undertrøjer m.v.
 • Krav om træner på holdkort
 • Forsøgsordning med tildækning af øreringe m.v.

Se den konkrete betydning af regelændringerne her

Ændringer i Fodboldloven+

Der er ændringer indenfor bl.a. disse områder:

 • Benskinner skal dække hele skinnebenet
 • Gule kort annulleres før straffesparkskonkurrence
 • Hånd på bolden

Se den konkrete betydning af  regelændringerne her

Husk Fodboldens corona-regler+

I fodboldens verden bakker vi op om myndighedernes corona-restriktioner, og det stiller også krav til fodboldklubberne om bl.a. hygiejne og sund fornuft.

Se alt om Fodboldens corona-regler, protokol, spørgsmål og svar her

Få overblikket her

Turneringer fra A til Å+

Smid denne side ind som en af favoritterne i din webbrowser. Her finder du næsten alle de emner her fra siden samt en hel masse andet.

DBU Jylland Turneringer fra A til Å

Har du spørgsmål?+

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte DBU Jyllands turneringsafdeling på telefon 8939 9979 eller mail info@dbujylland.dk.

Gratis redskaber til træneren

KampKlar+

DBU Jylland kan tilbyde en række redskaber til de jyske fodboldtrænere. F.eks. KampKlar, som er
et fremragende IT-redskab, som kan give dig fuldstændig styr på dit hold. Kamp- og spillerdata får du automatisk og opdateret direkte fra vores system.

Få styr på dit hold med KampKlar.

Vi tilbyder desuden et kursus i brugen af KampKlar for alle klubbens trænere.

DBU Træningsprogrammer til børne- og ungdomstrænere+

Hver uge får klubbens børne- og ungdomstrænere tilsendt to komplette sæt træningsprogrammer til hver enkelt årgang fra U6-U19, hvis de er oprettet som holdkontakt på et turneringshold i KlubOffice.

Se mere om de gratis træningsprogrammer her.

Øvelsesbanken+

Du kan også hente inspiration til træningen i Øvelsesbanken, hvor vi har samlet
300 øvelser.

Den kan du finde her på dbujylland.dk – ligesom du i øvrigt også kan finde den i DBU Fodbold app'en.

DBU Fodbold app'en+

I Fodbold app-en kan du bl.a. også se kampprogrammer, stillinger, resultater og meget mere.

Fodbold app'en kan hentes kvit og frit på
Google Play og i App Store.