Fodtennis og fællesskab

Den 14. maj sparkes DBU’s markering af Genforeningen i gang med et stort fodtennisarrangement i hele landet. Din klub kan deltage ved at samle medlemmerne til fodtennis ved en genforeningssten i jeres lokalområde eller på eget klubanlæg.

I samarbejde med Grænseforeningen og opfordrer DBU alle fodboldklubber til at deltage i markeringen. Først og fremmest fordi fodtennis er sjovt og lærerigt, men også fordi spillet, der foregår på tværs af en opdelt bane, har stor symbolværdi.

For de færreste klubber er fodtennis en ukendt aktivitet. Mange steder indgår spillet over net som socialt samvær eller decideret teknisk træning. Den 14. maj er en oplagt mulighed for at udbrede spillet endnu og samle klubben i Genforeningens ånd. DBU, Grænseforeningen og Sydbank Fonden lancerer en genforeningsbold, som alle deltagende klubber modtager.


Afvikling
Som fodboldklub skal man selv sørge for afviklingen af fodtennisarrangementet. Der er derfor ingen begrænsninger eller særlige krav. I din klub kan I arrangere en kamp med en naboklub, afholde en intern turnering blandt klubben medlemmer eller noget helt tredje. Du kan finde inspiration til afviklingen hos Fodtennis Danmark.

Genforeningssten
Her kan du findes klubbens lokale genforeningssten. Hvis det ikke er muligt at samle klubben om en aktivitet ved stenen, kan arrangementet udføres på egne baner.


Konkurrence
Vi vil meget gerne modtage videoer og billeder fra arrangement og sprede det gode budskab.

Aktiviteter i anledning af Genforeningen

14. maj: Fodtennis+

Fodtennisarrangement i hele landet

Den 14. maj sparkes DBU’s markering af Genforeningen i gang med et stort fodtennisarrangement i hele landet. Din klub kan deltage ved at samle medlemmerne til fodtennis ved en genforeningssten i jeres lokalområde eller på eget klubanlæg. I kan spille mod en anden klub, afholde en intern turnering eller noget helt tredje. Alle deltagende klubber modtager en særlig genforeningsbold. 

16. maj: Parafodbold+

Parafodboldturnering i Seest

15.-17. maj: Dommerudveksling+

Dommerudveksling i Bordelum, Slesvig-Holsten

I denne weekend mødes Slesvig-Holstens fodboldforbund SHFV, Det Nordfrisiske Dommerforbund og Dommerområde 3A DBU Jylland til udveksling. Formålet er at fremme gensidig forståelse, fælles faglighed og interregional kommunikation på breddedommerniveau. På programmet er blandt andet rekruttering, fastholdelse og udvikling af unge prætalentdommere. 2020 er femte år for den interregionale dommerudveksling, og Genforeningsåret skal styrke det nuværende samarbejde yderligere.

22. maj: Oldboyslandskamp+

Oldboyskamp i Dybbøl, Dybbøl IU - Danmark

6. juni: DBU 3-bold Tour+

DBU 3-bold Tour i Aabenraa

Med DBU 3-bold Tour får de yngste børnehold en anderledes fodbolddag, når der spilles tre mod tre på små lukkede udendørsbaner med bander. Arrangementet løber af stablen den 6. juni i Aabenraa BK, som kan fejre 100-års jubilæum. På en af klubbens 11-mandsbaner opsættes den såkaldte 3-bold-by, hvor der på en og samme tid vil blive afviklet 13 kampe ad gangen. Det er en hyggelig dag, hvor små hold fra både Danmark og Tyskland forenes på den store bane. Det handler om sammenhold inden og uden for stregerne. Der tælles ikke mål og kåres ingen vinder. Det bliver en positiv og festlig dag helt i tråd med fejringen af Genforeningsjubilæet og 100-året for Aabenraa BK. Tilbuddet er til piger og drenge fra årgang 2011, 2012, 2013, 2014 og 2015. Du kan tilmelde din klub via KlubOffice eller på mail: jewu@dbujylland.dk.

Læs mere om DBU 3-bold Tour her

2.-8. juli: Open Nordic Tournament+

Open Nordic Tournament U16 Piger

Danmark og i særdeleshed kommunerne i grænselandet får fornøjelsen af landsholdsturneringen, Open Nordic Tournament, for U16-piger. DBU markerer med turneringen, at unge piger mødes omkring fodbold på tværs af nationalitet og kultur. Åbningskampen den 2. juli bliver med dansk deltagelse, når de rød-hvide piger tørner sammen med Finland på Sønderborg Stadion. Finalen spilles den 8. juli på Kolding Stadion. 

Se kampprogrammet her:

Torsdag den 2. juli
1: England - Færøerne, Haderslev 
2: Holland - Sverige, Ribe 
3: Norge-Island, Ribe 
4: Danmark - Finland, Sønderborg 

Søndag den 5. juli 
5: Vinder 3 - Vinder 4, Tønder 
6: Taber 3 - taber 4, Aabenraa 
7: Vinder 1 - Vinder 2, Vejen 
8: Taber 3 - Taber 4, Tønder

Onsdag den 8. juli 
9: Taber 6 - Taber 8, Vejen 
10: Vinder 6 - Taber 8,  Haderslev
Bronze: Taber  5 - Taber 7, Kolding
Finale: Vinder  5 - Vinder 7, Kolding 

7. juli: Julemærkehjemmenes fodboldturnering+

Julemærkehjemmenes fodboldturnering i Kollund