Spilleregler

Futsal spilleregler kort fortalt

• Futsal spilles på en håndboldbane uden bander
  • Kampens varighed er 2 x 20 minutter. Der spilles ikke med effektiv spilletid. Tiden stoppes kun ved time-out - eller ved signal fra dommeren.
  • Indkast udføres som indspark
  • Der spilles med akkumulerede frispark. Et hold kan begå 5 frispark i hver halvleg, ved det 6. og frem dømmes et akkumuleret straffespark, som udføres uden mur og 10 meter midt fra målet. Akkumulerede frispark nulstilles ved halvleg.
  • Der spilles med én time-out til hvert hold i hver halvleg
  • Spilles bolden i loftet eller lign., genoptages spillet med et indspark
  • Målspark udføres som målkast
  • Alle forseelser begået af målmand, er som i udefodbold - dog kun holde/kontrollere bolden i 4 sekunder
  • Målmanden må kun røre eller kontrollere bolden i 4 sekunder på egen banehalvdel.
  • For på ny at måtte spille bolden på egen banehalvdel, som målmand, skal bolden have været rørt af modspiller eller komme fra en dødboldsituation.
  • Der kan scores på begyndelsessparket som er retningsfrit og på direkte frispark, straffespark og hjørnespark
  • Der kan ikke scores på indirekte frispark, indspark og målkast
  • Frispark, indspark, målkast og hjørnespark skal udføres indenfor 4 sekunder
  • Afstanden ved begyndelsesspark er 3 m, ved øvrige igangsætninger er afstanden 5 m
  • Gult og rødt kort anvendes efter reglerne i Fodboldloven
  • Ved rødt kort er holdet reduceret med en spiller i max. 2 min. - herefter må indsættes ny spiller.