Kort om futsal - U8 til U9

► Banestørrelse:  Håndboldbane (20 * 40 m.) 
► Spillerantal: 5 mod 5 på banen + op til 5 udskiftningsspillere pr. hold. 
► Mål: Håndboldmål (2*3 m.)
► Spilletid: Der vil i løbet af sæsonen være 4 stævnerunder. Ved hvert stævne spille 3 kampe a 14 mininutter

► Kampene ledes af kampledere, som døm-selv kampe. Stævne arrangøren stiller kampledere til rådighed. 

Spilleregler
Efter gældende børneregler kendt fra udendørsturnering med følgende undtagelser:
► Indkast afvikles som indspark.
► Målspark afvikles som målkast
► Målmanden må tage med hænder i håndboldens målfelt
► Der spilles efter HAK-Princip (Halv kamp til alle)
► Når et hold er bagud med 3 mål må holdet sætte en ekstra spiller på banen indtil de ikke længere er bagud med 3 eller mere. Reglen gælder for hver 3 mål, et hold måtte komme bagud. 
► Der spilles uden stillinger og resultatformidling.
► Det anbefales at der er skærpet opmærksomhed omkring angreb med skulderen (skulderskub) og glidende tacklinger grundet underlagets beskaffenhed.
► Afstandsregler – 5 meters afstand for modspillere ved indspark og 3 meters afstand ved begyndelsesspark samt scoring
► Hurtige igangsættelser – vejledende 4 sekunder (med fornemmelse for børnenes niveau og hensigten om at sætte spillet i gang – brug sund fornuft) fra kontrol over bold ved åstedet.
► Der må spilles tilbage til målmanden.

 

 

Vejledning til reglerne for U8 og U9

Regler for Børnefutsal er ikke specielt komplicerede, da der helt grundlæggende spilles efter de samme regler som de fleste kender fra udendørs børnefodbold. Bemærk ikke fra indendørsfodbold, men netop udendørs da det i Futsal både er tilladt at takle (også glidende), bruge kroppen i nærkampe og for målmanden at tage bolden med hænderne. Der spilles heller ikke med bander. Faktisk er det eneste der stort set adskiller Futsal fra almindelig udendørs fodbold den lidt specielle bold, der både er mindre og stort set ikke hopper, hvilket I vil opleve giver børnene en både hurtigere og bedre kontrol. Dog er der enkelte ting i selve spillet, som er anderledes og som I skal være opmærksomme på:

- Målkast: Når bolden er ude over baglinjen og der er ’målspark’, skal bolden sættes i gang med et kast. Der er ingen begrænsninger, hvor bolden må kastes hen, men den må ikke på nogen måde sparkes til en medspiller. Bolden må gerne sparkes ud, når målmanden samler den op efter f.eks. et skud. Reglen gælder kun ved ’målspark’.

- Indspark & hjørnespark: Når bolden er ude og der er ’indkast’ eller hjørnespark, skal bolde sættes i gang igen med et spark. Når den har passeret sidelinjen ved at man lægger den på linjen (eller lige bag) cirka der, hvor den løb ud (bolden skal ligge helt stille) eller ved hjørnespark et sted på baglinjen, dog ikke tættere end 5 meter fra målet.

- Målmanden: Modsat udendørs må målmanden ikke samle bolden op, når den spilles tilbage fra en medspiller. Gerne efter en redning eller hvis den på anden måde kommer fra en modspiller. Målmanden er at regne som markspiller, når ens eget hold har bolden. Kommer han eller hun til det alligevel, så er der indirekte frispark på kanten af feltet.

- Hold afstand: Ved alle standardsituationer skal modspillerne i U8 være 4 meter væk og 5 meter i U9.

- Udskiftninger: Udskiftninger sker fra sidelinjen lige omkring midterlinjen. Bolden skal ikke nødvendigvis være ude af spil, men den spiller der skal skiftes ud, skal være ude før den nye løber ind. Ligesom de fleste kender det fra udendørs. Det er tilladt at have alle de udskiftningsspillere med, som man har lyst til.

Ellers er der kun at sige, at det vigtigste er, at børnene får spillet så meget Futsal som muligt og alle har en god dag. Vel mødt til alle. 

20160804FB-K871.jpg
KONTAKT OS DBU Jylland Region 1
Hornevej 2, 9220 Aalborg Ø 8939 9910