Kommentar: Masser af potentiale i pigefodbolden

Mange piger spiller fodbold, og der er plads til endnu flere. Men hvordan skaber vi egentlig de bedste rammer for pigefodbolden? Det kan du læse om i den kommende tid, hvor vi sætter ekstra fokus på netop dette tema.

Kommentar: Masser af potentiale i pigefodbolden

KOMMENTAR:

Af Bent Clausen, formand, DBU Jylland

Fodbold er den største holdsport for piger i Danmark.

Alligevel er vores idræt i høj grad præget af drenge og mænd, både på og uden for banen. Således er blot 22 procent af de registrerede fodboldspillere i Jylland piger og kvinder.

Disse tal vil vi gerne gøre noget ved.

Ikke for statistikkens skyld, men fordi vi har en klokkeklar overbevisning om, at mange flere piger kan få rigtig stor glæde af at spille fodbold.

I DBU Jylland arbejder vi løbende med mange forskellige projekter og tiltag for at styrke pigefodbolden. Det sker bl.a. i regi af vores pige-visionsgrupper, der består af en række stærke ildsjæle samt vores administration.

Nye tiltag

Helt aktuelt har vi sammen med Viborg Idrætsråd gang i et spændende projekt i Viborg Kommune, hvor flere end 600 piger fra 0. og 1. klasse i denne uge er blevet hentet på deres skole og i bus transporteret ud til fodboldbaner fem steder i Viborg Kommune. Ganske enkelt for at få en smagsprøve på fodbolden. Projektet får bl.a. støtte fra Nordea-Fonden.

Og med tiltaget ”Fantastisk Pigefodboldstart” har vi fået et nyt værktøj, der kan klæde vores medlemsklubber bedre på til at give nye pigespillere en god start på og uden for grønsværen. Jeg kan bl.a. henvise til vores historie om Haderslev FK, der netop ved hjælp af dette initiativ har været i stand til at tidoble antallet af piger i de yngste årgange.

Der er med andre ord ingen tvivl om, at der er kæmpestort potentiale i pigefodbolden, og det vil vi i den kommende tid sætte ekstra fokus på ved at formidle en stribe gode og forhåbentlig inspirerende historier om det fantastiske arbejde, der foregår i de jyske fodboldklubber omkring pigefodbolden.

Pigefodbolden skal prioriteres

Indsatsen er da også allerede godt i gang rundt omkring. Der er mange fodboldklubber, der prioriterer pigerne. Og det er også nødvendigt. Pigerne og kvinderne skal føle sig velkomne – og de skal have lige vilkår i form af kompetente trænere, gode baner og bolde og et højt aktivitetsniveau. Herudover er det et mål at få pigerne til at starte med fodbold noget før, gerne når de er 5-6 år.

Visionen og drømmen er at fordoble antallet af piger og kvinder, der spiller fodbold i år 2025. Det er en officiel målsætning fra DBU’s side. Men kan det overhovedet lade sig gøre? Ja, hvorfor ikke. Men kun med en fælles, målrettet og helhjertet indsats.

Hold øje med #pigerspillerfodbold, hvis du vil følge med. Det bliver det nemlig det gennemgående hashtag for vores lille kampagne, der forhåbentlig kan være med til at sætte lidt fokus på pigefodbolden. Og samtidig er det en hyldest til de mange klub-frivillige, der i dagligdagen gør en stor indsats for pigefodbolden.

#pigerspillerfodbold

 

Log ind