Arne Schürer har arbejdet frivilligt i Nørresundby Forenede Boldklubber (NB) siden 1979. De fleste af årene har trænergerningen fyldt mest hos Arne Schürer, men han har også siddet i bestyrelsen med ansvaret for børne- og ungdomsfodbolden. Alle årene med en utrolig glæde og energi.

For den helt igennem fantastiske indsats er fodboldlederen nu blevet hædret med DBU Jyllands Guldemblem.

- Der er få frivillige ledere som Arne Schürer, der fortjener den fineste hæder i DBU Jylland - men han er bestemt en værdig modtager af prisen. Han er utrolig ydmyg omkring sit arbejde, og jeg ved han ville blive fantastisk stolt og beæret af sådan en hæder, lyder det i klubbens indstilling til prisen.

Fodboldklubben har betydet stort set alt for Arne Schürer i alle årene, og det var da også en tydeligt berørt ildsjæl, som kunne modtage guldemblemet på klubbens anlæg mandag 24. april.

Alle kender Arne
Det er altså 44 år siden, at Arne Schürer påbegyndte sit frivillige hverv i NB. Han har i dag samme ildhu og energi, som da han begyndte tilbage i slutningen af 1970’erne.

- Arnes CV inden for fodboldverdenen taler sit eget tydelige sprog. Han er foregangsmand, en ildsjæl, et ikon og en uvurderlig kapacitet i klubben og for fodbolden i helhed, lyder de flotte ord i klubbens indstilling.

Børnefodbolden har altid stået Arne Schürers hjerte nærmest. Alle mennesker, der har startet fodboldkarrieren i området, kender hans navn.

- Gå en tur på anlægget en hverdagsaften, og se Arne hvor han har overskud til samtlige børn, der render på anlægget - selv så mange år efter starten udstråler han en glæde og begejstring ved fodbolden, som smitter af på børnene.

Pionér i børnefodbold
Arne Schürer har også været aktiv i DBU- og DBU Jylland-regi og var aktivt med i indførelsen af 3-, og 5-mandsfodbold som et led i DBU’s Holdninger og Handlinger i 2006.

Han var dermed en af pionererne omkring den moderne børnefodbold, både lokalt med også nationalt.

- Og han var samtidig aktiv for at få pigefodbold i gang, inden det var på tale i andre klubber. Arnes arbejde, tanker og idéer i forskellige udvalg under DBU og DBU Jylland været prisværdige og uvurderlige, lyder det.

Vi ønsker Arne Schürer stort tillykke med prisen!