Søndag den 13. juni har Tønder SF inviteret sin naboklub fra syd, Süderlügum, til en venskabelig dyst for at markere 100-årsjubilæet for Genforeningen i Sønderjylland.

Denne gang er det dog ikke for at spille fodbold. For i et samarbejde mellem DBU Jylland og Grænseforeningen er der nemlig arrangeret fodtennis-kampe i en lang række fodboldklubber i hele Jylland under sloganet ”Genforen dit fællesskab”.

Valget er faldet på fodtennis, fordi det er et sjovt, teknisk og seværdigt spil – men også fordi det, i kraft af at være et spil med en bold hen over et net, symboliserer fællesskab hen over grænser.

- Det er oplagt at bruge fodbolden til at fejre Genforeningen, for vores sport er lige som Genforeningen med til at samle og skabe fællesskab, udtaler DBU Jyllands formand, Bent Clausen.

- Tønder SF’s historie er formet af at være en forening i et grænseland, og derfor har det stor værdi for os at deltage i jubilæet sammen med vores venner fra den modsatte side af grænsen, lyder det fra Claus Behrndt, der er bestyrelsesmedlem i DBU Jylland Region 4 og bosat i Tønder.

Sydbank Fonden støtter fodtennis-events
Sydbank Fonden har støttet fodtennis-arrangementerne med 205.000 kroner og muliggjort, at samtlige tilmeldte 63 jyske klubber har modtaget en udstyrspakke med fodtennisnet og bold, som kan bidrage til en sjov aktivitet og underholdende teknisk træning i klubberne i mange år fremover.

Fodboldspillere i alderen 9 til 14 år fra Tønder SF og Süderlügum deltager i markeringen i Tønder på søndag.

Eventet finder sted ved Tønder Hallerne, klokken 10.00-12.00, og DBU Jylland vil være repræsenteret ved Claus Behrndt, bestyrelsesmedlem i DBU Jylland Region 4.