Holdlederen i første række

Normalt foregår holdlederens arbejde mest i kulissen. Men i fodboldmagasinet, Jysk Fodbold, kommer trænerens forlængede arm frem i lyset. Nyeste udgave er på trapperne, og det er med et stort tema om holdlederens rolle.


Nyt nummer af Jysk Fodbold er på vej i klubbernes postkasser. Denne gang med et stort tema om holdlederens rolle. Foto: Henrik Bjerregrav.


En holdleder er kendetegnet ved at være hjælpsom, trofast og en evig støtte for såvel træneren som spillerne. Endnu et kendetegn for hovedparten af holdledere er, at de helst ikke tiltrækker sig for meget opmærksomhed.

Men det bliver der nu lavet om på. For i DBU Jyllands officielle medlemsmagasin, Jysk Fodbold, sætter vi holdlederens arbejde under lup. For de fortjener i den grad at blive fremhævet.

Johnny Krog Hansen er formand for DBU Jyllands Visionsgruppe 2020 med fokus på de frivillige, og han betegner i en af temaets artikler holdledere på denne vis:

- Holdledere står for, hvad jeg vil kalde for frivillighed i sin reneste form. Simpelthen, lyder det fra Johnny Krog Hansen.

Læs hele magasinet direkte på din pc helt gratis.

De gør en indsats for andres skyld

I temaet har vi i sagens natur talt med en stribe holdledere. Du kan fx komme med til Hedensted IF, hvor tre holdledere fortæller om livet som frivillig.

Vi har også besøgt fodboldklubben VSK, hvor Thomas Larsen har været holdleder i en håndfuld år for sin søns årgangs fodboldhold.

Fælles for de mange holdledere i magasinet er, at de ikke gør det for deres egen skyld. Thomas Larsen siger blandt andet:

- Jeg vil jo de spillere her det bedste, så det er enormt svært for mig at slippe.

Se temaet om holdledere i magasinet. 

Showkamp for ikonisk frivillig

Foruden temaet er også en lang række klubhistorier om ting, som rører sig i livet i en jysk fodboldklub. Kom fx med til Brande IF, hvor de fik 7500 kroner i solidaritetskompensation, da Rasmus Nissen Kristensen blev solgt til Ajax for et stort millionbeløb i januar.

I Jetsmark IF spillede klubbens nuværende og tidligere stjerner showkamp til ære for Ingolf Larsen, der er en fantastisk frivillig i klubben. 

- Han er en speciel gut, men han gør en kæmpe indsats, og han huskes tydeligt af alle, der har været her, siger formand i Jetsmark IF Bøje H. Lundtoft.

Der er også trænerfagligt indhold blandt andet i form af SønderjyskE’s træner, Claus Nørgaard, der løfter sløret for sin favoritøvelse.

Ovenstående er blot et udsnit af bladets indhold, som alt sammen er målrettet jer jyske fodboldfolk.

Se hele magasinet her.

Rigtig god læselyst!

Af: Bob Gisselmann, DBU Jylland Kommunikation - 14. september 2018, 13:50

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første