Tønder Kommune indvier tre kunstgræsbaner

Stort lokalt engagement og politisk vilje har ført til en kunstgræsrevolution i den sønderjyske kommune. I dag markerer Tønder Kommune og DBU Jylland indvielserne med et skolefodboldstævne.Ni sjette klasser fra skoler i Tønder Kommune er med til at indvie de nye baner. Foto: Claus Behrndt

Fredag den 12. oktober 2018 er en stor dag for fodbolden i Tønder Kommune. Flere års dedikeret indsats i de lokale fodboldklubber har ført til, at der fra i dag kan spilles bold på to spritnye baner i Toftlund og Tønder samt en gennemrenoveret bane i Skærbæk. 

Det fejrer den sønderjyske kommune og DBU Jylland med en fodboldturnering for kommunens sjette klasser, der får fodbold på skoleskemaet i anledning af Skolernes Motionsdag. 

- Det er fantastisk, at man nu altid har et sted at gå hen og spille fodbold. Vi får aktiviteter på tidspunkter, hvor der normalt ikke foregår noget, og skolerne kan bruge dem i idrætstimerne, så det betyder fantastisk meget for både foreningsliv og skoler. Kun fantasien sætter grænser for, hvad vi kan bruge banerne til, siger Claus Behrndt fra Tønder SF og DBU Jylland Region 4’s bestyrelse.

Lokalt engagement har båret projektet
René Andersen, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Tønder Kommune, glæder sig også over kunstgræsprojektet. Han roser de fodboldfrivillige i Toftlund og Tønder, som har drevet en stor del af arbejdet. I alt har de to klubber indsamlet knap 2 millioner kroner, som kommunen har kunnet lægge til sin bevilling på 7,8 millioner kroner. 

- Det har været båret af lokalt engagement og opbakning til at samle midler ind. Og det er sket i samarbejde mellem lokale kræfter hele vejen rundt i kommunen, siger René Andersen.

- En af de ting, vi i kommunen har lagt vægt på, har været at tilgodese de lokale klubber, så de får optimale trænings- og spillemuligheder. Banerne er i høj grad en opgradering, så klubberne nu stort set i hele kommunen kan træne udendørs hele året, afslutter han.Indvielsesturneringen er for blandede pige- og drengehold. Der noteres ikke resultater, for klassen med det bedste heppekor vinder. Fotos: Claus Behrndt

Af: Marie Lauridsen, DBU Jylland Kommunikation - 12. oktober 2018, 13:28

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første