De jyske breddedommere føler sig veluddannede

Når de jyske breddefodbolddommere løber ud på fodboldbanen, så føler langt de fleste klædt sig på til at klare de udfordringer, der måtte opstå i løbet af kampen. Det viser en ny undersøgelse.Det er vigtigt for DBU Jylland, dommerklubberne og Dansk Fodbolddommer Union, at de jyske fodbolddommere føler sig godt klædt på, når de løber ind på fodboldbanen.

Derfor har de tre parter lavet en analyse blandt 1268 jyske fodbolddommere, som alle har dømt fodboldkampe i flere end fem år. Over halvdelen svarede på undersøgelsen, hvor de blandt andet blev bedt om at forholde sig til, om de føler de har brug for efteruddannelse ud over den obligatoriske teorigennemgang.

Til det svarede en stor overvægt af de adspurgte fodbolddommere ”nej”. Det var således svaret hos 65,3 procent af de adspurgte fodbolddommere, mens 34,7 procent svarede ”ja”.

Erfaringen giver kompetencer

Selv om cirka en tredjedel af de jyske fodbolddommerne angiver, at de har brug for yderligere uddannelse, så er der endnu flere, som mener, at de har de kompetencer, der skal til, for at udføre deres hobby på en tilfredsstillende måde.

Og de angiver også årsagen: Den daglige gang ude på fodboldbanerne udstyrer dem med en rutine, som klæder dem godt på til at passe fløjten.

Hos DBU Jylland, dommerklubberne og Dansk Fodbolddommer Union vil man nu kigge nærmere på de ting, der efterspørges, hos de personer der angiver, at de gerne vil uddannes yderligere.

Tilfredshed hos DBU Jylland og DFU

Både hos DBU Jylland og Dansk Fodbolddommer Union er der stor tilfreds med, at der er en generel tilfreds hos fodbolddommerne med det arbejder, der bliver lavet i de to organisationer.

- Jeg synes, at resultatet er undersøgelsen er yderst positiv, for jeg tolker svarene fra vores fodbolddommere som om, at de generelt føler sig godt hjulet på vej af DBU Jylland, dommerklubberne og DFU. At de føler, at vi formår at give dem de kompetencer, de har brug for på banen, siger Morten Rask Thomsen fra DBU Jyllands dommerudvalg. Og han bliver bakket op af næstformanden i Dansk Fodbolddommer Union, Leif Plauborg.

- Det er vigtigt, at vi holder fokus på, at glæden omkring fodboldspillet fastholdes gennem jævnbyrdige kampe afviklet med kompetente dommere, der har baggrunden for at dele sol og vind lige. Afhængig af niveauet man udøver sin dommerhobby på, møder man også forskellige udfordringer. Selvom man ønsker uddannelse kan man sagtens føle sig kompetent, hvilket jeg tror langt flere end de 65 procent er, omvendt kan man, selv om man følger sig kompetent godt ønske sig yderligere uddannelse. Uanset alder, anciennitet og niveau, er det vigtigt, at alle fodboldens interessenter, her DBU Jylland, fodboldklubberne og de jyske dommerklubber løbende arbejder med at fastholde dommere og udvikle dommernes kompetencer af hensyn til fodboldspillerne og fodbolddommerne. Kompetencer udvikles gennem erfaring, træning og uddannelse. I DFU glæder vi os til sammen med DBU Jylland at arbejde videre med området og sikre dommerne mere og endnu bedre træning og uddannelse, siger Leif Plauborg.


Af: Martin Weibel, DBU Jylland Kommunikation - 10. oktober 2018, 13:19

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første