Trænerseminar: Vind skakspillet på grønsværen

Få ny inspiration til træningen, når Thomas Røll og Nicolai Wael er klar med gode råd til DBU Jyllands januar-seminar i Vildbjerg.Nicolai Wael er én af de to trænere, som du kan opleve på seminaret i Vildbjerg den 12. januar. Foto: fotohenrik.dk

Hvis du er fodboldtræner så sæt kryds i kalenderen lørdag den 12. januar, hvor du kan du se frem til at få trænerdepoterne fyldt op, når DBU Jylland blænder op for trænerseminar i Vildbjerg.

DBU Jylland er klar med to inspirerende oplægsholdere, som begge har stor fodbolderfaring på og uden for kridtstregerne: Du kan nemlig møde de to tidligere superligaspillere, Thomas Røll Larsen, som er cheftræner i Skive IK samt Nicolai Wael, som styrer tropperne i Ringkøbing IF.

Begge vil de have fokus på, hvordan man kan organisere sit fodboldhold, som man kommer ét skridt foran sin direkte modstander.

Defensiv struktur og taktiske overvejelser

Hvis du tilmelder dig seminaret vil du få ny inspiration til, hvordan du kan arbejde med den defensive struktur på dit hold. Det er nemlig titlen på Thomas Røll Larsens oplæg, som vil kickstarte seminaret.

- Jeg vil fortælle om defensiv struktur, de forskellige formationer og forskellige måder at forsvare sig på. Jeg vil komme ind på den traditionelle 4-4-2 zoneopdækning og det mere aggressive helbanepres, som f.eks. Liverpool praktiserer. Men ikke mindst, hvad det kræver af både trænere og spillere at praktisere de forskellige systemer, fortæller Thomas Røll Larsen, der som aktive både oplevede at spille på herrelandsholdet og for superligaklubber som FCK, FC Midtjylland og Vejle Boldklub.

Efter frokost vil Nicolai Wael fortælle om hvilke taktiske overvejelser man som træner med fordel kan gøre sig.

- I min verden kan fodbold ses som et skakspil, hvor man enten er et skridt foran eller et skridt bagefter. Jeg vil fortælle om, hvordan man kan udvikle sin egen trænerstil, men også hvordan man kan blive nødt til at rette ind efter de spillertyper man har til rådighed. Jeg vil vise, hvordan jeg arbejder med spillesystemet 3-5-2, 3-4-3 og 4-4-2 og rent praktisk, hvordan systemerne fungerer, og hvilke øvelser man kan bruge til at dygtiggøre spillerne i dem, fortæller Nicolai Wael, som ligeledes spillede i Vejle Boldklub, samt både OB og SønderjyskE.

Praktisk information

Du kan tilmelde dig seminaret allerede nu.

Det foregår den 12. januar i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, og løber fra kl. 9 til 16.

Det koster 695 kr. at deltage inkl. forplejning og deltagelsen giver både refreshment til B- og C-licens (6 point til hver).


Af: Martin Weibel, DBU Jylland Kommunikation - 07. november 2018, 14:13

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første