Regel-præciseringer i indefodbold og futsal

DBU Jylland har gennemført en tydeliggørelse af reglerne for op- og nedrykning af spillere i indefodbold og futsal. Bliv opdateret på præciseringerne her. De er gældende med øjeblikkelig virkning.Sæsonstarten i både indefodbold og futsal er på trapperne.

I den anledning har DBU Jylland justeret og præciseret reglerne for op- og nedrykning af spillere.

Det drejer sig om følgende to forhold:

Nedrykning af halvårsspillere til det sidste stævne i indefodbold og futsal

Der har tidligere været tvivl om, hvordan halvårsspilleres nedrykning til det sidste stævne skal fortolkes i indefodbold/futsal. 

Det er nu præciseret i § 19.3, at for at en halvårsspiller kan rykke ned i det sidste indledende stævne (og evt. afsluttende stævne), kræves at spilleren har deltaget i minimum 1/3 af stævnerne inden det sidste indledende stævne.

Op/nedrykning af spillere mellem en klubs hold i samme række i indefodbold og futsal


Bl.a. på baggrund af et par disciplinærsager har DBU Jylland fundet anledning til at præcisere reglerne for op- og nedrykning af spillere på en klubs hold på samme niveau – f.eks. hvis en klub har to hold tilmeldt i U15 Drenge A. 

Her har DBU Jyllands bestyrelse præciseret, at hvis en klub deltager med mere end ét hold på samme niveau, vil op- og nedrykningsreglerne mellem disse hold være suspenderet.

Dette gælder såvel de indledende som evt. afsluttende stævner.

Klubben vil således frit kunne benytte spillere på de pågældende hold, der således ligestilles - ingen spillere må dog optræde på mere end et hold på samme spilledag.

Baggrunden er som nævnt, at flere klubber er blevet fanget i problemer, fordi de har typisk har haft svært ved at stille hold 2, når der i flere tilfælde ikke kan benyttes spillere, der har spillet på hold 1 (på samme niveau).
Dette har specielt været gældende, hvis en klubs hold 2 kvalificerer sig til et afsluttende JM-stævne og således har ”låst” spillerne fra hold 1.

Præciseringer gælder med det samme

De nævnte regelændringer er gældende fra den kommende sæson. Da der er tale om præciseringer/administrative ændringer kan justeringerne som i disse tilfælde vedtages af DBU Jyllands bestyrelse.

Læs også:

Særlige regler for indefodbold
Særlige regler for futsal
Af: Mads D. Larsen, DBU Jylland Kommunikation - 09. november 2018, 09:23

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første