Nordjyske klubber klar til første årsmøde

Hvem bliver årets nordjyske fodboldklub? Hvem skal have Gør en forskel-prisen 2018? Og hvordan skal turneringsstrukturen se ud i fremtiden? Det er nogle af de emner, der er på dagsordenen på Region 1s årsmøde i Aalborg på onsdag.

foto: Ina Tofterup, DBU Jylland Kommunikation

Repræsentanter fra omkring 40 nordjyske fodboldklubber har meldt sig klar til årsmøde i DBU Jylland Region 1 onsdag aften.

På mødet - som traditionen tro foregår på Aalborg Stadion - vil regionen bl.a. overrække to priser:

• ”Gør en forskel-prisen”. Legatet udløser bl.a. et beløb på 4.000 kr. til modtageren. Sidste år gik hæderen til Ib Sørensen, Flauenskjold IF.

• ”Årets Fodboldklub i Region 1”. Sidste år gik prisen til IK Rosendal Fodbold. Den udvalgte klub vil være blandt kanidaterne til Årets Fodboldklub i Danmark, som offentliggøres i foråret 2019, ligesom klubben vil være blandt kandidaterne til Årets Fodboldklub under Danmarks Idrætsforbund og Best Grassroots Club under UEFA.

Masser af turneringsforslag

Derudover byder årsmødet på en ganske omfattende forslagspakke. Faktisk hele 28 forslag– otte fremsat af klubberne og 20 fra DBU Jylland.

To af klubforslagene har nordjyske klubber som ophavsmænd, men af lidt mere teknisk karakter.

• Farsø/Ullits IK ønsker at splitte forår og efterår mere op, så man hverken forår eller efterår i første kamp skal spilles fri af dét hold, man i sidste halvårssæson senest spillede for.
• I samme boldgade foreslår Jetsmark IF, at en spiller ikke må sæsondebutere på to hold i samme årgang.

HEI står for et af de mere omfattende klubforslag. Den aarhusianske klub ønsker at genindføre kvartalsspillerbegrebet på bekostning af halvårsspillere i børne- og ungdomsrækkerne, mens de sønderjyske klubber, BNS og Broager UI, er gået sammen om et forslag, der skal gøre det muligt for en spiller at spille seniorfodbold i to klubber, såfremt særlige forhold taler for det.

Også DBU Jylland fremsætter ganske omfattende forslag. Bl.a. om:

• Reducering af holdantallet i U19 og U17 Drenge Liga 1
• Indførelse af et landsdækkende øverste niveau i U15 Drenge
• Ændring af de to øverste niveauer i U14 Drenge
• Ændring af de to øverste niveauer i U15 Drenge
• Turneringsstrukturen for Serie 2 Kvinder
• Turneringsstrukturen for Serie 4, 5 og 6, Herrer

Man kan finde forslagene i fuld ordlyd her.

Som noget nyt kommer samtlige forslag, der er behandlet på regionernes årsmøder, helt automatisk til behandling på DBU Jyllands delegeretmøde i Herning i januar 2019, hvor den endelige vedtagelse skal finde sted. 

Årsmøderne skal først og fremmest bruges til at give klubberne indsigt i forslagene og deres konsekvenser.

Nyt ansigt i regionsbestyrelsen

De fremmødte klubber skal på årsmødet også vælge fire medlemmer til region 1’s bestyrelse.

Regionsformand Kristian Nørgaard Thomsen og bestyrelsesmedlemmerne Henrik Sloth og Søren Larsen er alle på valg og villige til en ny to-årig periode.

Bestyrelsesmedlem Christian Fynsk har til gengæld meddelt, at han - helt udramatisk - ønsker at trække sig fra regionsbestyrelsen i utide. Derfor skal der vælges et ekstra bestyrelsesmedlem for et år.

Christian Fynsk har i over 30 år været frivillig leder i DBU Jylland – bl.a. som formand for Region 1, og han vil fortsat være tilknyttet DBU Jylland, dog ikke som bestyrelsesmedlem.

Regionsbestyrelsen opstiller Claus Fallingborg som afløser for Christian Fynsk. Claus har siden 2016 været formand for AaB af 1885, hvor han afløste Jesper Møller. Før da var han bl.a. formand for klubbens seniorudvalg.

Jørgen Staun og Karsten Elkjær blev begge valgt for en to-årig periode i 2017 og er derfor først på valg i 2019.

Region 1 forventer mellem 120 og 150 deltagere på årsmødet. Man kan finde en foreløbig oversigt over de tilmeldte klubber her.

De øvrige tre regioner holder også årsmøder i løbet af de kommende to uger. Det er fortsat muligt at tilmelde sig disse møder.Af: Mads D. Larsen & foto: DBU Jylland Kommunikation - 15. november 2018, 14:59