Få tjek på lovlige spillere til de sidste indefodboldkampe

Pas på ikke at ryge i regelfælden, når du skal sikre dig lovlige spillere i de afsluttende indefodboldkampe inklusive regionsfinaler og JM - der gælder nemlig helt særlige regler, når det kommer til nedrykning af spillere.Få tjekket op på, hvilke spillere du må bruge i indefodboldsæsonens sidste kampe (arkivfoto)Afslutningen på indefodboldsæsonen er lige om hjørnet og nu gælder det om at holde tungen lige i munden, når det gælder nedrykning af spillere i de sidste stævner og finaler, før sæsonen går på hæld. Vi har hjulpet lidt med at regne matematikken ud for dig.

Du kan se reglerne og case-eksempler herunder.

Hvornår er der tale om at rykke en spiller ned?

Eks. 1: 

En spiller har spillet første indledende stævne på hold 1 og andet indledende stævne på hold 2. Spilleren kan nu frit spille for enten hold 1 eller hold 2 til tredje stævne. 

Eks. 2: 
En spiller har spillet de to første indledende stævner på hold 1. Spilleren har nu ikke længere mulighed for at komme ned på lavere rangerende hold. 

Eks. 3: 
En spiller har spillet første indledende stævne på hold 2 og andet indledende stævne på hold 1. Spilleren kan nu spille for hold 1 til tredje stævne, men også hold 2, såfremt holdene spiller samme spilledag – dog kun på ét hold pr. spilledag. 

Eks. 4: 
En spiller har spillet de to første indledende stævner på hold 2 og tredje indledende stævne på hold 1. Hold 1 er ikke gået videre til regionsfinaler eller JM, og dermed har spilleren nu ingen mulighed for at komme ned på et lavere rangerende hold, da der ikke længere er mulighed for at blive spillet fri. 

Det springende punkt er altså, om spilleren rykkes NED, og om dette foregår i den sidste tredjedel af indefodboldturneringen.

Brøkregning kun for nedrykning

- En spiller kan ALTID rykke op på et højere rangerende hold – det er først, når man skal ned på et lavere rangerende hold, at man skal være påpasselig, påpeger René Pedersen, indefodboldkoordinator på DBU Jylland Region 2's kontor i Holstebro.

En spiller, der har deltaget i to tredjedele af de indledende stævner indefodbold/futsal på højere rangerende hold, kan ikke i samme turnering deltage på lavere rangerende hold.

Udover ovenstående gælder de normale regler for op- og nedrykning af spillere også. Det vil sige, at en spiller kun kan frigøres fra højere rangerede hold, såfremt holdet spiller et stævne, hvor spilleren ikke deltager, eller at holdene spiller samme spilledag. I denne sammenhæng betragtes fredag, lørdag og søndag som samme spilledag.

Fleksibilitetsreglen gælder også til finalestævner

Fleksibilitetsreglen er nu også gældende til regionsfinaler og Jyske Mesterskaber, hvilket vil sige at man både kan spille for sit eget hold, samt for nærmeste ældre årgang og på samme spilledag. Fleksibilitetsreglen gælder udelukkende for ungdomsspillere.

Læs mere

Se turneringsreglementet her
Se særlige regler for indefodbold her 
  

Af: Ina Tofterup, DBU Jylland Kommunikation - 16. januar 2018, 14:40

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første