Lederseminar: Hvordan får vi de unge til at tage over?

Har I behov for at involvere yngre kræfter i klubbens ledelse, og mangler I redskaber til at få næste generation engageret i det frivillige arbejde? Så er DBU Jyllands kommende lederseminar om generationsskifte måske noget for jer.Få redskaber til at få nye kræfter ind i udvalg og bestyrelser på DBU Jyllands lederseminar om generationsskifte. Foto: Henrik Bjerregrav

Hvordan ser aldersfordelingen ud i din klubs bestyrelse og udvalg? Er det efterhånden tid til at forberede et generationsskifte og lade yngre kræfter tage styringen?

”Det gode generationsskifte” eller ”det rettidige generationsskifte” er i centrum, når DBU Jylland slår dørene op for et klublederseminar onsdag den 7. februar 2018 kl. 18.00 – 21.00 i DBU Hotel & Kursuscenter i Tilst.

Seminaret sætter fokus på, hvordan unge kan motiveres til at engagere sig i frivilligt arbejde i klubben. Det kan være, det kræver ny organisering af opgaverne og ændrede forventninger til de frivillige.

Ny generation af frivillige – andre forventninger til indsatsen


DBU Jylland klubrådgiver Palle Madsen sætter følgende ord på arrangementet:

- Seminaret skal give inspiration til klubledere omkring hvilke processer og metoder en klub kan sætte i gang i forbindelse med et generationsskifte. For hvordan får man næste generation i spil til at overtage opgaverne og styringen i den frivillige verden, så man sikrer overlevelse på sigt?

Andre spørgsmål, der melder sig kan handle om, hvordan man som klubledelse ”sælger” opgaverne til kommende ledere, så de ikke bliver skræmt af at skulle afløse afgående klubledere, som måske har været på posten i en menneskealder. En anden problemstilling kan gå på, hvordan man forklarer nye frivillige, at det ikke er et krav, at være aktiv seks dage om ugen i klubhuset, for at indgå som frivillig leder i klubben.

På seminaret vil der være rig lejlighed for at stille sine spørgsmål og debattere emnet med andre deltagere.

Seminaret faciliteres af Asbjørn Christensen fra konsulentfirmaet Addfocus, der arbejder professionelt med udvikling af organisationer og foreninger.

Pris og tilmelding

DBU Jylland yder tilskud til arrangementet, så din deltagerpris bliver kun 200 kroner (inklusiv forplejning).

Du kan tilmelde dig her – sidste frist er den 28. januar 2018.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til arrangementet, er du meget velkommen til at kontakte Nikolaj Sloth på mail niko@dbujylland.dk eller tlf. 8939 9961.

Af: Marie Lauridsen, DBU Jylland Kommunikation - 15. januar 2018, 11:09

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første