Østjysk klub har sat sine baner til salg

Kolt-Hasselager IF har tilbudt at sælge to af sine baner til Aarhus Kommune, så de kan bruges til byggegrunde. Af overskuddet på estimeret 15 millioner kroner vil klubben have de fem til en ny kunstgræsbane.

Formand Tom Samsøe Hansen foreslår, at Kolt-Hasselager IF sælger to baner til Aarhus Kommune – til gengæld skal klubben have penge til en kunstgræsbane.


Kolt-Hasselager IF er en mellemstor jysk fodboldklub med 400 medlemmer, og som mange andre klubber drømmer de om en kunstgræsbane.

Udsigten til kommunal støtte er desværre ikke så positiv for klubben, der holder til umiddelbart sydvest for Aarhus, hvor der er mange klubber om støttekronerne.

Klubbens frivillige har dog allerede planlagt, hvor banen vil gøre mest gavn:

Plan A er, at en kommende kunstgræsbane skal ligge på den nuværende grusbane. En plan, der har stor opbakning, fx fra Bavnehøj Skole, som ligger umiddelbart ved siden af banen.

Plan B er, at en kommende kunstgræsbane skal ligge på den nuværende Bane 1 – eller stadion som formand, Tom Samsøe Hansen, kalder det.

De øvrige forberedelser er også klar. Klubben mangler ”blot” pengene. Men med et alternativt forslag til finansiering fra klubbens side, så er pengeproblemet måske kun et spørgsmål om tid.

Vil sælge klubbens baner

Kolt-Hasselager IF har baner to steder. Ved Bavnehøj Skole og ved Kolt Skole. Der er cirka to kilometer fra den ene skole til den anden. Ved Kolt Skole spilles der på små baner, hvilket arealmæssigt svarer til to 11-mandsbaner. Og det er netop de baner, som er omdrejningspunktet i et ganske utraditionelt forslag fra fodboldklubben, Kolt-Hasselager IF, til Aarhus Kommune.

- Vi vil sælge banerne til Aarhus Kommune. Som byggegrunde kan de indbringe kommunen mindst 15 millioner kroner, hvoraf vi så beder om de fem millioner til en ny kunstgræsbane, siger formanden i Kolt-Hasselager IF og tilføjer, at de ønsker at samle alle klubbens aktiviteter på ét sted.

Rent teknisk ejes banerne i forvejen af Aarhus Kommune. Men fodboldklubben har fået banerne stillet til rådighed af kommunen – og det er den brugsret, klubben vil overgive til Aarhus Kommune.

”Ikke som vi plejer”

Banerne ved den nedlagte skole, Kolt Skole, ligger nær et parcelhuskvarter, så det giver ifølge Tom Samsøe Hansen fin mening at udstykke byggegrunde på arealet. Til daglig er han boligrådgiver fra BRF Kredit, og han vil vurdere, at en sådan udstykning vil indbringe kommunen mindst 15 millioner kroner.

- Vi skal blot have fem millioner kroner til gengæld til en ny kunstgræsbane, og så får Aarhus Kommune ti millioner i overskud i aftalen. Det må da være svært at sige nej til, lyder det fra Tom Samsøe Hansen, der er formand på tredje år i klubben.

Klubformanden har siden fremlagt forslaget for en stribe politikere, som han oplevede som overvejende positive over for idéen, selvom det ”ikke er som vi plejer”. Forslaget ligger nu hos Magistraten, hvorfra der kommer et endeligt svar.

Al aktivitet samles på ét sted

Klubben har altså planer om at samle al aktivitet ved Bavnehøj Skole, hvor et andet projekt, en ny tilbygning, bliver påbegyndt inden længe. Her bliver bygget nye fitness-lokaler, samt en omfattende modernisering af cafeteria- og mødelokalerne.

Hvis forslaget går igennem, bliver det altså muligt for klubben at samle alle aktiviteter ved Bavnehøj Skole. Dermed tror formanden også på, at klubmiljøet vil blive væsentligt forbedret.

- Med en kunstgræsbane vil der blive langt flere indetider til andre sportsgrene, da fodboldspillerne jo vil spille udendørs. Med prognoserne om tiltagende regn, skal der ikke bruges så mange penge på vedligehold af naturgræsbaner. Og eleverne fra vores nabo, Bavnehøj Skole, vil kunne benytte banen hele skoledagen, siger Tom Samsøe Hansen, der umiddelbart vurderer, at der er 50 procent chance for, at forslaget går igennem.

Læs mere

Dette er en forkortet version af artiklen om Kolt-Hasselager IF’s utraditionelle forslag. Læs ganske gratis hele historien i DBU Jyllands fodboldmagasin, Jysk Fodbold.

Af: Bob Gisselmann, DBU Jylland Kommunikation - 16. januar 2018, 14:16

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første