Kom til eksklusiv inspirationsdag kun for pigetrænere

Sæt kryds i kalenderen lørdag den 17. marts, hvor DBU Jylland afholder kursusdag i Hjørring målrettet pigetrænere for aldersgruppen U5-U12. Du får ny viden om træning af de yngste årgange samt masser af øvelser, som ruster dig som pigetræner.Tag masser af træningsøvelser med hjem. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Hvad er det særlige ved at træne piger i de yngste årgange, og hvordan tilrettelægger du din træning efter det, så vi får endnu flere piger til at spille fodbold – og ikke mindst fastholder dem på sigt?

Det kan du blive en hel del klogere på en lørdag i det tidlige forår, så du bliver klar til at lave endnu bedre træning for piger, når sæsonen går i gang. 

Pigevisionsgruppen i DBU Jylland Region 1 inviterer alle interesserede til inspirationsdag eksklusivt tilrettelagt for pigetrænere i årgangene U5-U12. Arrangementet finder sted den 17. marts, klokken 9-17 i Dana Cup Sportscenter, Børge Christensens Vej 5, 9800 Hjørring. Inspirationsdagen udspringer af en række dialogmøder om pigefodbold, som blev afholdt i det nordjyske i 2017. 

Masser af træningsøvelser
To af DBU’s rutinerede C-uddannelsesinstruktører, Kenneth Kjærsgaard og Henrik Mogensen, tager jer med på træningsbanen i grupper opdelt i U5-U9 og U10-U12, og de vil vise og fortælle, hvordan træning tilpasses de yngste årgange.

Christina Ørntoft, der selv er tidligere landsholdsspiller og i dag fysisk træner for kvindelandsholdet og Ph.d.-studerende på Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet, vil fortælle om fodboldens betydning for børns fysiske og psykiske sundhed. Hun vil dele forskningsresultater fra en række skoleprojekter om fodbold og sundhed og sætte særligt fokus på resultaterne for piger. Christina Ørntoft vil desuden komme ind på træning af forskellige typer børnespillere; eksempelvis erfarne vs. uerfarne.

Programmets sidste del varetages af DBU talenttræner for U14 piger, Lasse Bigum, der vil fortælle om grundlæggende børnetræning og vise en masse praktiske eksempler på træningsbanen.

Målet er at du går hjem med rygsækken fuld af træningsøvelser og ny viden om fodbold for de yngste piger. I løbet af dagen vil der desuden være masser af tid til erfaringsudveksling og netværk med andre deltagere.

Program
08.30 Tjek ind og udlevering af t-shirt
09.00 Brunch og velkomst v. DBU Jylland Region 1’s pigevisionsgruppe
09.45 Oplæg – Den nye C-licens v. DBU C-instruktører Kenneth Kjærsgaard (U5-U9) og Henrik Mogensen (U10-U12)
10.15 Praktik opdelt i to grupper v. Kenneth Kjærsgaard og Henrik Mogensen
11.30 Evaluering og spørgsmål i de to grupper
12.00 Tapasbuffet
13.00 Oplæg – Børnefodbold og sundhed – fodbolds betydning for børns fysiske og psykiske sundhed v. Christina Ørntoft, fysisk træner for kvindelandsholdet og Ph.d.-stipendiat på Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet
14.30 Kaffe og kage
15.00 Oplæg – Teknisk træning v. Lasse Bigum, U14 pigetalenttræner
15.15 Praktik – Teknisk træning v. Lasse Bigum – Grundlæggende børnetræning
16.30 Evaluering
17.00 Fælles afrunding


Tilmelding og pris
Den samlede pris for dagen – alt inklusiv – er bare 300 kroner.

Du kan tilmelde dig her

Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Sif Rykær på sifr@dbujylland.dk eller telefon 8939 9962.


Af: Marie Lauridsen, DBU Jylland Kommunikation - 25. januar 2018, 14:52

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første