U16-rækken overlevede igen

Allerede ved sidste års delegeretmøde stod U16-rækken yderst på vippen, men 6. januar 2018 blev heller ikke endestationen for ungdomsrækken denne gang. Klubberne afviste nemlig på DBU Jyllands delegeretmøde at afskaffe U16 Drengerækken.

Foto: Sidsel Reitz Krarup

Dorthe Sigvardsen fra Houlkær IF var en af fortalerne for ikke at afskaffe U16 Drengerækken (foto: Sidsel Reitz Krarup)
- Der er bare ikke hold nok tilmeldt.

Sådan lød det fra Måbjerg IF-lederen Ivan Frederiksen, da han fra talerstolen forklarede om problemerne for U17 Drenge, som - mente han - kunne løses ved at vedtage et forslag om at afskaffe U16-rækken og lægge den sammen med U17.

Dette var han ikke alene om at synes, men en lang debat mundede ud i, at det mindre vidtgående forslag om at lade den automatisk indplacering fra U16 Drenge til U17 Drenge udgå blev foretrukket. Dermed blev forslag 11a vedtaget og forslag 11b forkastet.

DBU Jyllands Ungdomsudvalg havde gjort sit hjemmearbejde via fire debatmøder i efteråret og forslagspakker på de regionale årsmøder;- og nu var delegeretforsamlingen således klar til en endelig beslutning om ungdomsrækkernes fremtid.

Debat om muligheder og begrænsninger

Dorthe Sigvardsen fra Houlkær IF udtrykte stor betænkelighed ved at lade en velfungerende U16-række "redde" en ustabil og vaklende U17-række:
- Jeg savner, at løsningen søges ved at kigge opad i stedet for nedad, f.eks. ved at etablere en U18-række, var et af hendes udsagn til klubkollegerne i MCH Herning Kongrescenter.

Det var Søren Larsen fra DBU Jyllands Turneringsgruppe enig i.

- Forslag 11a tager højde for de problematikker, der har præget U17 Drengerækken hidtil. Bl.a. en ekstra ombrydning gør turneringen mindre sårbar overfor udtrækninger. 225 hold spiller i dag i U16 og jeg tør ikke presse alle de hold videre til U17, hvor aldersspredningen i så fald vil blive op til 2,5 år, argumenterede han, idet han anbefalede forsamlingen at stemme for forslag 11a.

Skriftlig afstemning sendte klart signal

Lars W. Knudsen fra Randers Freja betegnede forslag 11a som det rummeligste og det forslag, der gav retten til at træffe frie valg. Dermed overgav dirigenten forslagspakken til afstemning og en skriftlig afstemning afgjorde forslagenes skæbne:

Forslag 11a: 128 stemmer
Forslag 11b: 43 stemmer

Konklusion: U16-rækken overlever igen.


Læs mere

Se alle forslagenes skæbne her
Se forslagstekstens fulde ordlyd her


Af: Ina Tofterup, DBU Jylland Kommunikation - 06. januar 2018, 16:30

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første