Solstrålehistorier fra klubben på Solsiden

Nørresundby FB’s ildsjæl, John Kiil, tog hjem fra DBU Jyllands Delegeretmøde 6. januar med to flotte priser i sportstasken.

Foto: Sidsel Krarup Reitz
John Kiil fra Nørresundby FB modtager her DBU Jyllands Ungdomslederlegat af formanden for DBU Jyllands Ungdomsudvalg, Lars Olesen. Foto: Sidsel Reitz Krarup.


To gange måtte John Kiil fra Nørresundby FB på scenen på DBU Jyllands Delegeretmøde 6. januar i MCH Herning Kongrescenter for at modtage hæder og klapsalver.

Første gang han måtte på podiet, var da han i sin egenskab af ungdomsleder blev overrasket med DBU Jyllands Ungdomslederlegat. For en imponerende og engageret indsats med børne- og ungdomsafdelingen i Nørresundby FB.

Anden gang John Kiil måtte finde sig i salens opmærksomhed var mindre overraskende for hovedpersonen selv, da han selv var indstiller af Nørresundby FB til DBU Jyllands Uddannelsespris. Prisen får de for målrettet at prioritere træneruddannelse – og dermed træner- og spillerudvikling.

Pris 1: DBU Jyllands Ungdomslederlegat

Alle som kommer på Nørresundby FB’s to anlæg kender til John Kiil. Det er nemlig meget sjældent, der går en dag, hvor han ikke er at finde banerne og i klublokalerne.

Blandt dem, han støder på i klubregi, er klubbens formand, Thomas Bunch Jensen, og ungdomsleder, Bent Godtberg. De to mener, at John Kiil er den helt rigtige modtager af DBU Jyllands Ungdomslederlegat.

- Han er fuldstændig uvurderlig. Han er god for ti ledere. Han er indbegrebet af en ildsjæl og en dygtig leder, siger Thomas Bunch Jensen og bliver bakket op af klublederen, Bent Godtberg:

- Han er den blæksprutte, man jævnligt taler om. Han har otte arme, hvor vi andre har to.

John Kiil modtager sammen med DBU Jyllands Ungdomslederlegat en fodboldrejse for to til en udekamp med herrelandsholdet.

Se her video 1 fra Nørresundby FB.

Pris 2: DBU Jyllands Uddannelsespris

John Kiil skulle som nævnt komme yderligere i spotlyset til fodboldunionens årlige delegeretmøde. For klubben på solsiden gør en stor indsats for at uddanne og udvikle sine trænere, hvilket nu har sikret dem DBU Jyllands Uddannelsespris.

Klubben bruger mindst 100.000 kroner årligt på træneruddannelse, og blandt en af de nyuddannede C-Licens-trænere er der stor tilfredshed med uddannelserne.

- Jeg synes, det er fedt. Og det betyder meget, at det er afviklet som klubkursus, hvor man kender de andre trænere. Og så er det naturligvis væsentligt, at jeg er bedre rustet til at give de unge talenter den bedst mulige træning, siger Andreas Frederiksen.

Sammen med prisen modtager Nørresundby FB 10.000 kroner, der er øremærket trænerudvikling, samt et sæt overtræksveste.

Se her video 2 fra Nørresundby FB.

Foto: Sidsel Krarup Reitz
Og her modtager John Kiil (t.h.) DBU Jyllands Uddannelsespris af Peter Tornbo fra DBU Jyllands Uddannelsesudvalg. Foto: Sidsel Reitz Krarup.

Af: Bob Gisselmann, DBU Jylland Kommunikation - 06. januar 2018, 15:03

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første