”Vi skal værne om fodboldklubbernes dagligdag”

Kernevirksomhed, udvikling og fodboldens store betydning for samfundet. Det var de tre hovedområder, som DBU Jyllands formand, Bent Clausen, satte fokus på i sin mundtlige beretning på delegeretmødet i Herning lørdag den 6. januar.

Foto: Sidsel Krarup Reitz

DBU Jyllands formand, Bent Clausen, satte i sin mundtlige beretning på delegeretmødet i MCH Herning Kongrescenter lørdag fokus på tre hovedområder: Kernevirksomhed, udvikling og fodboldens store betydning for samfundet.

Han understregede bl.a., at netop understøttelsen af klubbernes hverdag er den afgørende prioritering for DBU Jylland:

- Kernevirksomheden er altafgørende for os som organisation. Det er helt vitalt, at vi holder vores hovedfokus på at understøtte medlemsklubberne i at holde fodbolden i gang. Vi skal værne om dagligdagen i fodboldklubberne. Vi skal hjælpe klubberne med at rekruttere og fastholde frivillige, sikre gode turnerings-og uddannelsestilbud, aflaste de frivillige gennem forskellige IT-redskaber. Altså med andre ord alle de væsentlige ting, som betyder noget i hverdagen, sagde Bent Clausen

Han hæftede sig samtidig ved de forskellige udviklingsindsatser, som er i gang på breddeområdet: bl.a. hele uddannelses-området (via den Nationale Sportslige Vision), løbende udvikling af turneringstilbuddene – bl.a. via en forestående reform af børnetilbuddene og en organisatorisk udvikling af breddefodboldens struktur for at give klubberne en endnu bedre service.

- Driften er vigtig, men vi skal naturligvis samtidig udvikle fodbolden for at fastholde vores position og tiltrække nye medlemmer og frivillige i fremtiden, sagde Bent Clausen, der også hæftede sig ved den værdi, som fodbolden har på samfundet – bl.a. i kraft af den indsats, som ydes af de mange tusinde frivillige i dansk fodbold.

Konkret henviste han bl.a. til en nylig offentliggjort undersøgelse fra Aarhus Kommune, hvor tal viser, at drenge med ikke-vestlig baggrund forholdsmæssigt er næsten lige så kraftigt repræsenteret som medlemmer i de aarhusianske fodboldklubber som drenge med etnisk dansk baggrund.

Beretningen blev godkendt af de fremmødte klubber uden bemærkninger.

Som supplement til den mundtlige beretning kan man forbyde sig i den skriftlige beretning (PDF-dokument), som kan findes her.

Knap 300 fodboldledere fra 105 forskellige jyske fodboldklubber deltog i årets udgave af delegeretmødet, som blev afholdt i MCH Herning Kongrescenter.

Af: Mads D. Larsen, DBU Jylland Kommunikation & foto: Sidsel Reitz Krarup - 06. januar 2018, 13:57

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første