Kent Falkenvig takkede af i Herning

Lørdagens delegeretmøde i MCH Herning Kongrescenter markerede en afsked med Kent Falkenvig som frivillig i leder DBU Jyllands organisation. I den forbindelse fik han overrakt DBU’s Sølvnål.

Foto: Sidsel Reitz Krarup


Lørdagens delegeretmøde i Herning markerede et punktum for Kent Falkenvigs mangeårige og imponerende ”karriere” som frivillig leder i DBU Jyllands organisation.

Det blev bl.a. markeret ved, at han fik overrakt DBU’s Sølvnål af DBU Jyllands formand, Bent Clausen.

- Jeg vil gerne takke dig for din store indsats. Jeg og bestyrelsen har haft stor glæde af dig og din skarpe hjerne. Og man skal virkelig stå tidligt op for at bide skeer med dig, sagde DBU Jyllands formands formand, Bent Clausen, i sin tale til Kent Falkenvig.

Kent Falkenvig er 68 år og medlem af kommunalbestyrelsen i Herning Kommune og har gennem næsten 50 år sat sit præg på fodbolden og det organisatoriske arbejde i DBU og DBU Jylland.
Senest har han bl.a. haft sæde i DBU Jyllands Appeludvalg. Derudover er striben af poster og funktioner iøjnefaldende.

Kent Falkenvig trådte de første skridt i sit frivillige fodboldliv i 1969, hvor han blev ungdomstræner i Århus-klubben, HEI, med ansvaret for en flok Lilleput-spillere – som det jo hed dengang.

I 1971 var han med til at starte pigefoldbold op i klubben, og det blev til over 10 år som pige-/kvindetræner i HEI inden turen gik til det vestjyske, hvor han er bosat i dag.

I samme periode – præcist fra 1974 til 1976 - var han i øvrigt træner for Kvinde A-landsholdet.

I perioden fra 1981 til 1989 var Kent Falkenvig konsulent for klubberne i DBU Jylland Region 2s område. Herefter blev han udpeget til diverse udvalg – det startede i 1989 og har siden altså været aktiv i mange sammenhænge, bl.a. DBU`s Herreeliteungdomsgruppe, DBU Jyllands Disciplinærudvalg, DBU Jyllands Appeludvalg o.s.v.

I 1992 blev han valgt til DBU Jylland Region 2`s bestyrelse – en post han havde frem til 1996. I 2005 blev han valgt til DBU Jyllands bestyrelse og her sad han indtil 2016.

Kent Falkenvig er også indehaver af DBU Jyllands Guldnål, der gives til frivillige fodboldledere, som har ydet en ekstraordinær og langvarig indsats for fodbolden. Enten i en klub eller via arbejde i DBU Jyllands organisation.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første