Tommi er gået fra Serie 5 til 2. division på to år

På bare to år har den nordjyske målmaskine Tommi Fabricius taget turen fra Serie 5 i barndomsklubben Vadum til 2. division i Jammerbugt FC.


Tommi Fabricius har lavet i alt 55 seriemål for NUBI. Nu skal han spille 2. division for Jammerbugt FC. Foto: Daniel Svendsen

22-årige Tommi Fabricius udlever netop nu, hvad rigtig mange seriespillere drømmer om.

Den unge nordjyde er på bare to år gået fra at spille Serie 5-fodbold i barndomsklubben, Vadum IF, til netop at have skrevet kontrakt med Jammerbugt FC i 2. division.

Kontrakten er kommet i hus efter et hav af mål i serierækkerne. Senest scorede Tommi Fabricius, som har fået tilnavnet ”Den hvide Usain Bolt” på grund sin hurtighed, 42 Serie 2-mål i 27 kampe for NUBI i 2017.

Barndomsklubben genskabte fodboldglæden

Tommi Fabricius spillede en del af ungdomsårene i Aabybro IF, men havde mistet lidt af sin fodboldglæde. Og så besluttede han sig for at prøve at rykke tilbage til barndomsklubben.

- Jeg var kørt træt i, at jeg ikke følte, at jeg var en stor nok del af holdet i Aabybro, og så var det jeg tog tilbage til Vadum IF, hvor jeg spille Serie 5. Det var rigtig fedt at spille med alle de lokale gutter igen, fortæller Tommi Fabricius, som scorede rigtig mange mål. Blandt andet scorede han syv mål i en enkelt kamp mod IF Fremad Nørhalne.

Efterfølgende kaldte Aalborg og fysioterapeut-studiet, og så blev det mest praktisk med et nyt klubskifte. Denne gang var det NUBI i det nordlige Nørresundby, som fik glæde af den målfarlige spydspids.

- Det var mega fedt at spille i NUBI, hvor der er et rigtigt godt fællesskab. Vi fik også en god træner, som gjorde det endnu bedre at spille der. Jeg scorede 42 mål i 27 kampe i NUBI i sidste sæson, og så var det, at jeg begyndte at høre om interessen fra Jammerbugt FC, siger Tommi Fabricius.

Ikke en umulig rejse

For Tommi Fabricius var turen var Serie 5 til 2. division ikke umuligt. Og han er faktisk overbevist om, at andre sagtens kan gøre det samme.

- Ja da! Det er slet ikke en umulig rejse. Men det kan nok engang imellem være svært for eliteklubberne at vurdere en spillers niveau, når han spiller i de lavere serierækker. Det er ofte et lidt svingende niveau, siger han, og tilføjer:

- Men jeg er sikker på, at der er mange flere, som har niveauet til at være med på et højere plan. Så det er bare med at klø på.

Af: Martin Weibel, DBU Jylland Kommunikation - 12. februar 2018, 10:58

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første