Køb en bomber for 95 kroner

I studieklubben IFSK er der ekstra lir, når spillerne går på banen. Her er der nemlig også point at spille om i klubbens drømmeholds-liga.


Der er styr på detaljen, når IFSK spiller kamp. Det hele ajourføres via Excel, så der er styr på, hvem der løber med titlen som årets manager. Grafik: Martin Weibel 


De fleste seriespillere har nok siddet til diverse slutrunder og roteret rundt på deres drømmehold for at få plads til både Ronaldo, Messi og Neymar, men når der sættes drømmehold i IFSK, er det i stedet et forsøg på at få plads til Bjarke Back-Pedersen, Mikkel Terkelsen og Jeppe Skytte. 

Klubben, der er en studieklub med afsæt i statskundskab ved Aarhus Universitet, laver nemlig hvert år sit eget drømmehold, som bliver vedligeholdt minutiøst. Ideen blev bragt til klubben af Jacob Jensen, der startede på holdet i 2012. 

- Vi havde det oprindeligt i min barndomsklub i Tistrup Boldklub på seniorholdet. Vi var nogle handelsskolegutter, der gjorde det, fordi vi havde set det i naboklubben BV Oksbøl, så vi tog det med til Tistrup B, og jeg tog det så med til Aarhus, siger han.

Ifølge ham er det med til at give lidt ekstra lir til både træning og kamp.

- Det er superfedt efter weekendens kampe, når folk har scoret gode point på en, og samtidig kan man jo lige hive fat i de folk, man har på drømmeholdet, men som ikke har været til kamp og brokke sig lidt, så det er med til at give lidt til det sociale, siger han.

Knas med værdisætningen
IFSK’s system er sat op, som man kender det fra holdet.dk og andre lignende sider. Det hele køres via Excel, og fra sæsonstart får hver spiller 600 kroner at købe ind for. Den dyreste spiller på holdet er i år Mikkel Terkelsen, der går for den nette sum af 95 kroner.

- Det kan godt give lidt knas med værdisætningen, hvis der er nogen, der mener, de skal vurderes højere. Man skal gå i varsomme sko træningen efter, griner Jacob Jensen.

Dog er det vigtigt at bide mærke i, at en Serie 4-angriber kan værdisættes højere end en fra Serie 1, hvis han forventes at bombe igennem i Serie 4. Pointene skrabes sammen gennem mål og assist, samt om spilleren blev kampens spiller. På samme måde fratrækkes der point for røde og gule kort, samt hvis spilleren ikke var i kamp. Selvom systemet er detaljeret, er det ikke en tidsrøver for de ansvarlige.

- Jeg introducerede det i foråret 2014, og så går det på runde efter hver generalforsamling, så der er en ny ansvarlig hvert halve år. Sammenlagt går der nok et par timer eller tre om ugen til det. Det er holdlederne på hvert hold, der skal melde stats ind, og så skal det bare opdateres, siger Jacob Jensen.

Præmier til vinderne
Udover at der vælges en ny ansvarlig til generalforsamlingerne, bliver der også givet præmier til spillerne. Den spiller, der er steget mest i værdi, og vinderen af selve spillet, får en præmie af klubben.

- Egentlig er det jo bare en fed lille gimmick på holdet, som vi bruger, men det kunne da være fedt, hvis man kunne få et setup a la holdet.dk, hvor vi kunne gøre det. Det er i hvert fald med til at give noget ekstra til holdet og klubben, siger Jacob Jensen. 

Sådan gøres det
Der er selvfølgelig mange måder at sætte en drømmeholds-liga sammen på. I IFSK har hver manager 600 kroner at købe for, og spillerne koster mellem 25 og 95 kroner.

Hvis du vil tanke inspiration fra deres koncept, kan du se deres pointsystem og regler her.

Af: Aske Gott Sørensen - 13. september 2017, 13:26

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første