Nåle-regn i Ribe BK

I Ribe BK blev hele 14 frivillige hædret med DBU Jyllands Sølvnål til klubbens 100-års jubilæum.

I Ribe BK sætter de pris på deres frivillige kræfter. Her ses ikke færre end 14 modtagere af DBU Jyllands Sølvnål, som blev uddelt til klubbens jubilæumsfest i sommeren 2017. Foto: Ribe BK.


Det er lørdag 17. juni, og vejret er skønt. Ribe BK afholder 100-års jubilæumsfest. Det er en stort opsat fest, hvor 420 medlemmer, venner og interessenter deltager. Klubbens flagskib i Serie 1 vinder på dagen en altafgørende kamp om at forblive i rækken – og festen bliver dermed skudt perfekt i gang.

Om aftenen fortsætter festen i klubbens hal. Formanden, Simon Wulff Hansen, og næstformanden, Niels Rosendahl, går på scenen med et indslag, der ikke fremgår af aftenens program. Herfra kalder de på skift ikke færre end 14 af klubbens trofaste frivillige på scenen, hvorfra de hver især bliver hædret med DBU Jyllands Sølvnål for 25 års tjeneste i Ribe BK. Samtidig bliver også fem nye æresmedlemmer udnævnt.

- Det var et stort arbejde at finde dokumentation på de mange frivillige. Men det var det hele værd, da vi så dem i øjnene ved overrækkelsen. Det var store, voksne mænd med tårer i øjnene, siger næstformand Niels Rosendahl, der har været tovholder på det store detektivarbejde med at kigge i gamle dokumenter og researche sig frem til modtagernes meritter.

Projekt i projektet

Det er ganske usædvanligt, at en klub hædrer så mange af de frivillige i en og samme ombæring. Men for formand, Simon Wulff Hansen, kunne det næsten ikke være anderledes.

- Det var en meget naturlig anledning med vores jubilæum. Og for os i bestyrelsen er det vigtigt at hædre dem, der hædres bør. Det er fedt at kunne give dem den anerkendelse, siger han.

- Niels (Rosendahl, red.) har jo haft en svær rolle med at skulle finde frem til de her prismodtagere, uden at måtte afsløre sin dagsorden. Det har været et stort projekt i projektet, siger Simon Wulff Hansen og bliver bakket op af tovholderen selv.

Detektivarbejde i kulissen

- Først lavede vi en bruttoliste med emner. Og så var det med at få det i system. Til tider skulle vi langt tilbage i tiden, hvor tingene ikke var i KlubOffice eller på andre måder digitalt. Nogle af dem, jeg skulle spørge om andre, skulle også selv have prisen – uden at de selv måtte vide, at de var et emne til prisen. Det var en krævende, men faktisk også meget skæg proces, siger Niels Rosendahl, som selv blev optaget som æresmedlem i Ribe BK for nylig til afslutningsfesten.

For at undgå at skulle i gang med det helt store baggrundsarbejde igen, har Ribe BK’s bestyrelse fremover årligt ”Prismodtagere” på et punkt på dagsordenen til bestyrelsesmøderne. Klubben uddeler tre klubpriser til den årlige afslutningsfest, og her vil de så kigge på, om der skulle være emner til hædringer fra fx DBU Jylland.

Giv et skulderklap

Har I frivillige kræfter, som har fortjent anerkendelse i form af en af DBU Jyllands nåle og legater, så udfyld en elektronisk ansøgning på denne side.


Frivillige på dagsordenen

Artiklen er en del af et stort tema i Jysk Fodbold om frivillige i fodboldklubberne. Du kan downloade magasinet til tablet eller smartphone, og fordybe dig i det, når du har tid.
Eller læse det direkte på din pc.

Af: Marie Lauridsen og Bob Gisselmann, DBU Jylland Kommunikation - 08. december 2017, 13:22

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første