MENU

Ung spiller er gået fra Serie 2 til 1. division på ét år

18-årige Daniel Piet Hansen er netop indlemmet i førsteholdstruppen hos AC Horsens fra 1. division. For bare et år siden spillede han Serie 2-fodbold i Stenballe IK.Daniel Piet Hansen spillede seriefodbold for bare et år siden. Foto: Martin Weibel
Hvis du er fodboldspiller og drømmer om at skifte tilværelsen i de jyske serierækker ud med et liv som professionel, så er det måske ikke helt utopisk.

Det er i hvert fald, hvad den tidligere Stensballe IK-spiller, Daniel Piet Hansen, netop har gjort.

For blot et år siden trak han den blå trøje fra det lokale Serie 2-hold ved Horsens over hovedet - men fra den kommende sæson, er han at finde i truppen hos det fuldtidsprofessionelle 1. divisionshold AC Horsens.

Højere tempo

Der er seks rækkers forskel på 1. division og Serie 2, og det kan mærkes, fortæller Daniel Piet Hansen om det spændende niveau-hop.

- Den største forskel på Serie 2 og 1. division er helt klart tempoet, presspillet og fysikken. Rent fysisk har jeg skulle bygge på. Jeg er jo selv en relativ lille spiller, hvilket ikke var noget problem i Serie 2, men nu kan jeg mærke, at jeg mangler lidt på det punkt, siger den 18-årige kommende 1. divisionsspiller, som spillede for AC Horsens' bedste U19-hold i efteråret.

Man skal gå all-in

Daniel Piet Hansen forklarer desuden, at der er stor forskel på setuppet omkring kampene før og nu.

- I AC Horsens er der en stor stab omkring holdet, og man får hjælp til alt fra fysisk træning til kost og restitution, siger han.

Han understreger desuden en vigtig pointe, inden man eventuelt forsøger at tage springet fra Serie 2 til 1. division: du skal være parat til at droppe 3. halvleg.

- Det er der ikke så meget af, så man skal være parat til at gå all-in og lægge den del lidt på hylden, siger han grinende.

Daniel Piet Hansen har i første omgang fået en kontrakt, som løber frem til næste år.


Log ind