Efterår betyder tidligere slutfløjt

Efteråret betyder færre lyse timer. Derfor er det vigtigt at være særlig opmærksom på spilletidspunktet, såfremt der ikke er lysanlæg om banen.

Solen forsvinder hurtigere og hurtigere ud på efteråret. En ny online funktion på dbujylland.dk hjæper i planlægningen. Foto: Martin Weibel


Når man siger, at det er som nat og dag, når et fodboldhold spiller, skal det helst ikke være alt for bogstaveligt.

Der er nemlig helt klare regler for, hvor sent fodboldkampe i DBU Jyllands turnering må blive spillet.

Helt præcist skal alle kampe være færdigspillede senest 15 minutter efter solnedgang, med undtagelse af de kampe, hvor der er el-lys omkring banen.

Da antallet af lyse timer falder betragteligt ud på efteråret, er det en god idé at være særlig opmærksom på spilletidspunktet i forbindelse med aftenkampe.

Nedenstående er et uddrag fra Turneringsreglementet:

§11.7 Kampene ansættes så tidligt, at de er færdigspillede inden solnedgang. Dog ikke hvis kampene i henhold til §13.11 er aftalt spillet på bane med el-lys. 

I DBU Jylland gælder, at kampene - incl. evt. omkamp og straffesparkskonkurrence - skal være færdig-spillede senest 15 minutter efter solnedgang. 
Hvis en kamp fastsættes til et senere tidspunkt, kan den af DBU Jylland annulleres eller erklæres for tabt, hvis den ellers ikke kan afvikles normalt inden sidste spilledag i den pågældende række.


Ny online solnedgangsberegner

DBU Jylland kan dog nu tilbyde en simpel solnedgangsberegner på dbujylland.dk, som betyder, at det bliver lettere at planlægge sine kampe, så de er færdigspillede, inden mørket falder på.

Solnedgangsberegneren fungerer på den måde, at man blot trykker på et kort, der hvor man gerne vil vide, hvornår solen går ned, og derefter vælger en given dato. Så får man tidspunktet, hvor solen går ned den pågældende dag.

Lægger man 15 minutter til, har man det tidspunkt, hvor kampen, inklusiv eventuel forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, skal være færdigspillet.

Prøv funktionen

Du kan prøve den nye solnedgangsberegner her.

Af: Martin Weibel - 30. august 2012, 11:26

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første