DBU Jylland kiggede 50 kampe efter i sømmene i 2018

DBU Jyllands særlige observatørkorps rykkede ud til potentielle problemkampe i Aarhus-området 50 gange i det forgangne år. – Jeg er overbevist om, at det har en præventiv virkning, lyder det fra korpsets koordinator.

foto: Henrik Bjerregrav

50 gange i år fik en fodboldklub i Aarhus-området en løftet pegefinger i form af et besøg fra DBU Jyllands observatørkorps. Foto: Henrik Bjerregrav

Det forgår heldigvis oftest i ro og orden, når kampene bliver spillet i DBU Jyllands turneringer. Og sådan skal og bør det også være.

Derfor har DBU Jyllands særlige observatørkorps igen i år været unionens øjne og ører, når potentielle problemkampe i Aarhus-området skal kigges efter i sømmene.

Korpset har i det forgangne år været på 50 opgaver, og ifølge koordinatoren, Finn Jensen, så har det en god effekt, når en af observatørerne dukker op.

- Jeg vurderer, at det er med til at sikre en bedre afvikling af de her særlige fodboldkampe, end hvis vi ikke havde været til stede. Jeg tror helt sikkert, at man tænker, at ”når der nu står en fra DBU Jylland, så må vi hellere opføre os pænt”. Det har en præventiv virkning, lyder vurderingen.

Vedholdende indsats bag succesen

For Finn Jensen er det glædeligt at opleve, at langt, langt hovedparten af de kampe, som de er ude at observere, forløber i god ro og orden.

- Der er nogen, som har en fejlagtig opfattelse af, at det er det rene ragnarok derude. Det er helt forkert. Men det sker, at der er et par hold, som har behov for at få lidt mere opmærksomhed, og det får de så. Og hvis de ikke forbedrer opførslen, så er vi vedholdende, indtil det sker, siger han og understreger, at observatørerne altid får en god modtagelse i de klubber, som de besøger.

- Vi bliver taget godt imod derude. De hold, som vi besøger, de ved jo godt, hvorfor vi kommer. Engang imellem må vi dog lige pointere, at vi ikke kommenterer på, eller forholder os til, dagens fodbolddommer, siger Finn Jensen, som har været koordinator på DBU Jyllands observatørkorps siden det så dagens lys i 2006.


Af: Martin Weibel, DBU Jylland Kommunikation - 03. december 2018, 11:48

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første