Region 2: Sydmors IF hædret for at nytænke børnefodbolden

Sydmors IF henter selv børnene i børnehaven, når de skal til fodboldtræning. Og træningen foregår uden mor og far i nærheden. Mandag aften modtog klubben Åge Eltons Initiativpris for den særlige fodboldaktivitet, som har boostet klubbens medlemstal.I Sydmors IF har de tænkt alternativt for at forøge medlemstallet i den yngste aldersgruppe. Mandag aften modtog de en flot hæder for initiativet. Foto: Sidsel Reitz Krarup

Det vrimler med små fodboldspillere i Sydmors IF.

Klubben har nemlig nytænkt den måde, fodbolden for de to- til fem-årige fungerer på. De små poder bliver nemlig hentet af to ældre frivillige og tre ungdomsspillere i børnehaven og fulgt ned til klubbens kunstgræsbane. Her står yderligere tre frivillige klar med en god og sjov ”hop og leg”-træning. Og det hele foregår uden børnenes forældre i nærheden. De må nemlig først komme, når ”træningen” er færdig.

Ved DBU Jylland Region 2’s årsmøde i Aulum mandag aften blev Sydmors IF hædret med Åge Eltons Initiativpris for den alternative tilgang til børnefodbolden.

25 børn deltager hver tirsdag

Initiativet i Sydmors IF har fungeret så godt, at der nu er 25 børn i aldersgruppen, som deltager i aktiviteten hver tirsdag. Og både forældre, børn og frivillige er rigtig godt tilfredse med ordningen, som tilmed har gjort relationen mellem fodboldklub, børnehave og skole endnu stærkere.

Selv om det er de frivillige, som står for at hente og træne børnene, så betyder det ikke, at det ikke bliver forventet, at forældrene hjælper til med frivillige hænder. De bliver blot puttet ind under kategorien ”klubfrivillig”, hvor det står beskrevet sort på hvidt, hvilke opgaver klubber forventer, at forældre til ”hop og leg”-børn bidrager med.

Initiativet har nu kørt i fire halvsæsoner, og erfaringen i Sydmors IF er, at langt de fleste af de børn, som var med til ”hop og leg” i de første sæsoner, stadig er medlemmer i klubben. Og det betyder, at klubbens børneafdeling har taget et kvantespring i antallet af aktive medlemmer.

Med hæderen modtog Sydmors IF en vandrepokal og 5000 kroner.

Af: Martin Weibel, DBU Jylland Kommunikation - 20. november 2017, 18:58