Region 2: Selvudnævnt bonderøvsklub fik flot hæder

I den lille midtjyske by Karstoft bor der blot 150 indbyggere. Alligevel har den lokale fodboldklub hele syv fodboldhold og flere end 100 medlemmer. Mandag aften blev de hædret som Årets Fodboldklub i DBU Jylland Region 2.Karstoft IF er selvudnævnte bonderøve. Mandag aften modtog de en flot pris i Aulum. Fra venstre: Torben Nielsen (bestyrelsesmedlem DBU Jylland Region 2), Jens Jørgensen (formand Karstoft IF), Mimi Fisker Rønhoff (Kampfordeler Karstoft IF) og Johanne Berg (Formand DBU Jylland Region 2). Foto: Sidsel Reitz Krarup
Når Karstoft IF træner er det helt normalt, at en række af spillerne ankommer i træsko. Og flere er kørende på Puch Maxi, i pickup-truck eller sågar traktor.

I den lille klub er man med egne ord ”bonderøve og stolte af det”. Der er ingen, som bliver set ned på, og i det hele taget er kulturen i klubben helt særlig. F.eks. træner herrer og kvinder sammen, ligesom der er fælles hygge i omklædningsrummet efterfølgende.

Med bare 150 indbyggere og ingen nabobyer i nær afstand er klubbens flere end 100 medlemmer et nærmest naturstridigt højt tal.

Alt det lagt sammen sikrede mandag aften klubben den prestigefulde titel som Årets Fodboldklub i DBU Jylland Region 2.

En helt særlig klub

Karstoft IF kan præsentere hele syv fodboldhold, og så har klubben, byens størrelse til trods, sin helt egen tribune. Og den er tilmed fyldt, når holdene spiller på hjemmebane – og når holdene spiller på udebane, så kører en del af de øvrige spillere altid ud og støtter hinanden.

Det helt særlige sammenhold var også klart og tydeligt, da klubbens herreseniortræner fik konstateret kræft først i efterårssæsonen. Man fandt hurtigt en ordning, hvor klubbens formand tager sig af én af de ugentlige træninger, mens en af spillerne tager sig af den anden. Og det er kampfordeleren og formanden, som står for at udtage spillere til kamp.

Når børnespillerne skal trænes, så er det forældre og seniorspillere, som træder til, og der er højt til loftet og plads til alle. Det er blandt andet eksemplificeret ved, at der en handicappet, 10-årig pige med på U11-årgangen, hvor piger og drenge træner sammen.

Med i kapløbet om at blive Årets Fodboldklub i Danmark

Med Region 2-hæderen bliver Karstoft IF samtidig en af i alt ni kandidater til prisen som Årets Fodboldklub i Danmark.

Den samlede vinder udpeges af DBU på repræsentantskabsmødet i foråret 2018.

Af: Martin Weibel, DBU Jylland Kommunikation - 20. november 2017, 20:21