Region 1: Nordjysk breddeklub vandt kapløbet

I DBU Jylland Region 1 kunne man tirsdag kåre Hobro-klubben IK Rosendal Fodbold som Årets Fodboldklub. Blandt andet deres balance mellem at satse på det sportslige og det sociale var med til at sikre dem titlen.

foto: Ina Tofterup, DBU Jylland Kommunikation Pia Poulsen modtog prisen fra Region 1-formand Kristian Nørgaard Thomsen (tv.) og fik hjælp til at holde det fine banner af Torben Nielsen fra Region 1's kontor (foto: DBU Jylland Kommunikation)
Skolesamarbejde, sponsorinitiativ og U16-piger som gæstetrænere.

I Hobro-klubben IK Rosendal Fodbold er intet tiltag for lille og intet for stort. Den nordjyske klub satser på en ligevægt mellem den sportslige og den sociale vinkel på at være en breddeklub.

Rekruttering og fastholdelse af pigespillere

For at rekruttere pigespillere har IK Rosendal Fodbold holdt Pigeraketten i samarbejde med DBU og den lokale skole. Her deltog 100 piger og skolesamarbejdet er derudover mundet ud i et pigefodbold-valgfag i udskolingen. Her deltager man desuden i Ekstra Bladet Skolefodboldturneringen med stabil succes.

En venindedag for U9/U10 Piger, hvor de kunne invitere deres kammerater til fodbold via venindekort, gav en tilgang på seks nye medlemmer på årgangen. Også på tværs af årgangene arbejder klubben med f.eks. at engagere U16 Piger som gæstetrænere for de yngste piger.

Et nystartet projekt – Pigefodbold vejen frem – arbejder med en målsætning om at bevare pigernes interesse for fodbold og der er planlagt en socialtur for pigespillerne, ligesom Laura Frank fra Fortuna Hjørring 3F-ligahold er udnævnt som ambassadør for pigefodbolden.

Uddannelse og inspiration for trænerne

Gennem flere tiltag har man formået at motivere klubbens trænere til at uddanne sig bl.a. via DBU’s C-kurser, som har været afholdt lokalt på DS Arena. Trænernes målrettethed i forhold til at søge inspiration og uddannelse har bl.a. medvirket til en øget tilgang til klubben og flotte resultater i flere rækker.

Et øget fokus på sponsorer har resulteret i klubbens første sponsorarrangement og første spadestik er taget til en kunstgræsbane. Klubben har derudover i en årrække stået som arrangør af et stort indendørs fodboldstævner over 2 weekends, ligesom man afvikler et årligt fair play-stævne for U6-U11 med fokus på oplevelser og spilletid.

Tillykke til IK Rosendal Fodbold

Pia Poulsen fra IK Rosendal Fodbold modtog den ærefulde pris af Region 1-formand Kristian Nørgaard Thomsen.

Dermed er IK Rosendal Fodbold med i kapløbet om at blive Årets Fodboldklub i Danmark, som kåres af DBU på repræsentantskabsmødet i foråret 2018.

Den nationale vinderklub indstilles desuden til Danmarks Idræts-Forbunds kåring af Årets Idrætsforening samt til UEFA’s pris Best Grassroots Club.


Af: Ina Tofterup, DBU Jylland Kommunikation - 28. november 2017, 19:10

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første