DBU fortsætter med adidas

DBU forlænger samarbejdsaftalen med adidas om leverancer af fodbold- og fritidsbeklædning frem til sommeren 2014.

Sådan så det ud, da adidas og landsholdet i november 2011 præsenterede den ny adidas EM-trøje. Nu er aftalen med DBU's officielle tøjsponsor forlænget. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Dansk Boldspil-Union (DBU) og adidas har forlænget samarbejdsaftalen om levering af fodbold- og fritidsbeklædning frem til 30. juni 2014.

Udover den kontante værdi indeholder aftalen fortsat royalties for salg af fodboldudstyr med DBU’s logo i detailhandelen, og dermed er den fortsat DBUs økonomisk næststørste kommercielle aftale.

Leveringsdelen omfatter kamp-, trænings- og andet fodboldudstyr til DBUs 14 landshold samt leverancer til blandt andet DBU’s talentudviklingsprogrammer, DBU’s børne- og ungdomsaktiviteter samt uddannelsessektoren. Dertil kommer levering til DBU’s seks lokalunioner.

Dermed adskiller leveringsaftaler med fodboldforbund sig rent volumenmæssigt markant fra tilsvarende aftaler mellem producenter og klubhold.

I lighed med både den tidligere og nuværende aftale bliver økonomien i aftalen efter ønske fra adidas ikke offentliggjort, og DBU har ikke behov for at dokumentere hverken aftalens pålydende eller potentielle værdi.

I modsætning til andre, tilsvarende aftaler, indeholder kontrakten mellem DBU og adidas efter krav fra fodboldforbundets side ikke levering af bolde.

”Attraktiv aftale”

”Det er tilfredsstillende for os, at verdens førende producent af fodboldudstyr fortsat tilbyder os en så attraktiv aftale. Fra vores side skal forlængelsen af aftalen ses som en bekræftelse i, at valget af Adidas for snart 10 år siden var det rigtige for os. Adidas’ kvalitet er indiskutabel, og firmaets leveringsdygtighed har levet op til vores forventninger,” udtaler DBUs generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

Forlængelsen af aftalen kommer efter, at DBUs højest profilerede aktivitet og produkt, Herre A-landsholdet, har kvalificeret sig til den anden slutrunde ud af fire mulige med adidas som leverandør, idet Adidas overtog leverancerne til DBU fra Hummel efter EM-slutrunden i 2004.

”Selv om deltagelse ved slutrunder ikke er en betingelse for vores grundaftale med adidas, er vi naturligvis glade for, at adidas for anden gang i træk får denne appelsin i turbanen,” supplerer Jim Stjerne Hansen.

Parametre som produkternes kvalitet, international eksponering, den kontante værdi samt firmaets leveringspunktlighed og -dygtighed har igen været afgørende for DBUs valg af Adidas som samarbejdspartner for den nye periode.

Kun konkrete forhandlinger med Adidas

”Vi er stolte over at være en del af det store talentarbejde, der foregår i DBU – og ikke mindst de seneste års flotte resultater. A-landsholdets rangering omkring de 10 bedste hold i verden er udtryk for et ekstraordinært og målrettet arbejde. Samtidig er fankulturen omkring fodboldlandsholdene i en klasse for sig, så på den måde er der noget særligt ved at levere de rød-hvide spilledragter,” fortæller Mikkel Christensen, Country Manager for adidas Group Danmark.

Det er langt fra kun A-landsholdet, der kan begå sig internationalt og kvalificere sig til de store slutrunder. Ikke mindst årgang 1994 på U17-landsholdet har imponeret. I 2011 spillede de sig helt til EM-semifinalen, og de kvalificerede sig til sidste års VM ved at slå nationer som Frankrig og England.

Kvindelandsholdet er ligeledes på vej til at kvalificere sig til endnu en slutrunde med maksimumpoint og en pulje-førsteplads efter fire kampe i EM-kvalifikationen.

Forud for indgåelsen af den første aftale med Adidas i august 2003 var DBU i dialog med tre veletablerede og internationalt anerkendte producenter – udover Adidas var det den daværende leverandør, Hummel, og Puma - som alle leverede seriøse tilbud på en samarbejdsaftale.

I forbindelse med indgåelsen af den både nuværende og kommende aftale har DBU ligeledes været i kontakt med andre, potentielle leverandører, men der er kun ført konkrete forhandlinger med adidas.

Verdens førende leverandør

Adidas blev grundlagt i 1920, og etablerede sig i Danmark tilbage i 1956.

Virksomheden har lignende aftaler med nogle af de mest fremtrædende fodboldforbund på verdensplan, herunder det spanske, tyske, mexicanske og argentinske forbund.

Derudover har virksomheden aftaler med DBUs internationale paraplyorganisationer, det europæiske fodboldforbund, UEFA, for så vidt angår UEFA Champions League og EM-slutrunderne samt det internationale fodboldforbund, FIFA, for VM-slutrunderne.

På klubsiden har Adidas sponsoraftaler med nogle af de førende europæiske klubber, blandt andet Real Madrid, AC Milan, Liverpool, Chelsea og Bayern München. Herhjemme har Adidas for nærværende aftale med Brøndby IF, som udløber til sommer, og adidas har netop indgået aftale med FC København.

DBUs aftale med adidas omfatter ikke fodbolde, som fortsat vil blive leveret af Select.

Læs også:

 

DBU forlænger med adidas 
Adidas: Stolte over aftale med DBU
Adidas ny leverandør til DBU

Af: Lars Berendt - 22. marts 2012, 11:32

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første