Nyt navn - samme organisation

Fodboldens nye webunivers er varsel om et kommende logo- og navneskifte for JBU. Men vores rolle som bredde-organisation for de jyske fodboldklubber er helt uændret.

Et spændende nyt webunivers er i luften. Og ikke nok med det.

Lanceringen er samtidig startskuddet til et kommende logo- og navneskifte for JBU. 

Den 1. februar 2011 skifter JBU officielt navn til DBU Jylland. Samtidig skiftes det grønne JBU-logo ud med DBU’s røde.

For at igangsætte en glidende overgang til den nye identitet har vi i det nye webunivers placeret JBU’s og DBU’s logoer side om side øverst i venstre hjørne med betegnelsen ”DBU Jylland” nedenunder. 

Det betyder også, at eksempelvis hjemmesideadressen på længere sigt vil skifte navn fra www.jbu.dbu.dk til www.dbujylland.dk. Sidstnævnte betegnelse kan i øvrigt allerede anvendes.

Ingen organisatoriske ændringer

Det er dog vigtigt at understrege, at det kun er navne- og logo-forholdene, som berøres. 

Webuniverset ændrer med andre ord ikke ved de organisatoriske forhold i fodboldverdenen. JBU vil således også i fremtiden være bredde-organisation for de jyske fodboldklubber.

- Vi skifter navn og logo den 1. februar 2011 for at understrege sammenhængskraften og de mange snitflader mellem DBU og lokalunionerne, forklarer JBU’s formand, Bent Clausen.

- Navneændringen var en af anbefalingerne i den såkaldte markedsanalyse, som DBU fik udarbejdet for et par år tilbage. Dermed når vi i mål på dette punkt. Samtidig har det i rigtig mange sammenhænge været upraktisk med de mange forskellige logoer i dansk fodbold. Bl.a. i forbindelse med markedsføring af forskellige aktiviteter. Derfor ligger der en lang række fordele i at samle unionerne i dansk fodbold under en fælles identitet, tilføjer han.

Samme indflydelse for klubberne

- Jeg skal dog samtidig understrege, at situationen rent organisatorisk er helt og aldeles uændret. Vi vil også efter den 1. februar være breddeorganisation for de jyske fodboldklubber, og klubbernes mulighed for indflydelse på f.eks. jyske turneringsmæssige forhold og lignende vil præcis være lige så stor som i dag, understreger Bent Clausen.

På JBU’s delegeretmøde i januar 2009 i Herning gav de jyske fodboldklubber formelt JBU’s bestyrelse opbakning til tage betegnelsen DBU Jylland og DBU’s logo i anvendelse.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første