DBU og Aalborg Kommune vil bruge fodbolden til at få flere ind i foreningsfællesskaber

Velfærdsalliance skal styrke velfærden, det lokale fællesskab og skabe gode erfaringer med skole- og foreningssamarbejde.

Af: Rasmus Grønholdt, DBU Jylland Kommunikation

I forbindelse med Idrætsmødet i Aalborg er der indgået en ny samarbejdsaftale omkring breddefodbolden. Det var DBU-formand Jesper Møller, Rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen, Mads Duedahl. Folkeoplysningsformand Keld Jensen og Formand for Region 1, DBU Jylland, Kristian Thomsen der underskrev aftalen.

Aftalens centrale elementer handler om at parterne – i tæt samarbejde med Aalborg Kommunes fodboldklubber – skal arbejde med at styrke skole og institutionssamarbejdet, samt skabe partnerskaber med fodboldklubber om at inkludere flere og nye målgrupper fx patientgrupper, socialt udsatte osv. 

Første initiativer er allerede i gang
Rådmand, Mads Duedahl ser frem til samarbejdet og kan allerede pege på de første initiativer der er værd at fremhæve:

- Aalborg Kommune har stor interesse i at styrke vores foreningsliv. Vi tror at det lokale fællesskab styrker din fysiske og mentale sundhed. Samarbejdet med DBU ligger i tråd med den måde vi gerne vil skabe partnerskaber med vores foreninger på, nemlig i tæt dialog og med håbet om at gøre plads til alle. Allerede nu ser vi f.eks. patientrettede initiativer i fodboldforeninger, bl.a. målrettede prostatapatienter og kronikere, siger Rådmand, Mads Duedahl.

Velfærdsalliancen skal være løftestang for at skabe nye måder, at tænke samarbejdet mellem kommunale indsatser sammen med lokale foreningstilbud

Det betyder det for klubberne
For klubberne betyder velfærdsalliancen helt konkret, at der kommer en styrket indsats, der gør der muligt at sætte gang i aktiviteter eller arrangementer meget hurtigere i lokalområderne. Desuden vil alliancen styrke samarbejdet mellem Aalborg Kommune, DBU, skoler og andre foreninger.

Derfor skal man heller ikke holde sig tilbage, hvis man har noget i tankerne. Man kan kontakte Region 1’s lokalkontor på 8939 9910 eller region1@dbujylland.dk. Du kan også kontakte klubrådgiver Michael Mathiesen på 5127 5363.  

Hos DBU er Jesper Møller glad for, at aftalen både styrker lokalsamfundet og de lokale klubber.

- Fodbold er en drivkraft for fællesskaber og sundhed. Det udnytter vi nu sammen i Aalborg Kommune, hvor vi ser frem til at medvirke til løsningen på nogle af de udfordringer, kommunerne har på sundhedsområdet ved bl.a. at få flere til at dyrke idræt. Samtidig skaber vi klubudvikling og fodboldaktiviteter til glæde og gavn for områdets klubber og foreningsliv, siger Jesper Møller, formand for DBU.

Underskriftsceremonien var en del af åbning af Idrætsmødet på Nytorv fredag aften i Aalborg, hvor sportsjournalist Morten Hausborg interviewede parterne.

Log ind