Guldemblem til fodboldens ordensmand

Bent Aagaard Jensen er netop blevet tildelt DBU Jyllands Guldemblem. Hæderen får han for 45 års frivilligt og utrætteligt lederarbejde i primært Gredstedbro Boldklub.

Guldemblem til fodboldens ordensmand
Bent Aagaard Jensen (t.v.) får overrakt DBU Jyllands Guldemblem af Hans Mogensen fra DBU Jyllands bestyrelse.
Af: Bob Gisselmann, DBU Jylland Kommunikation

Da Bent Aagaard Jensen i søndags afholdt sin 70-års fødselsdag, var det ikke blot den runde dag, der blev fejret. For midtvejs i festen troppede Hans Mogensen, bestyrelsesmedlem i DBU Jylland, nemlig op med en flot overraskelse til den sindige fodboldmand. Overraskelsen var DBU Jyllands Guldemblem.

Bent Aagaard Jensen har gennem hele 45 år været fodboldleder og er derfor en særdeles velegnet modtager af hæderen.

Han var først frivillig leder i en periode på små otte år i Hunderup/Sejstrup UG som bestyrelsesmedlem og også formand. Siden har han i imponerende 38 år haft sit virke i hjerteklubben Gredstedbro Boldklub. Alle 38 år har han været kampfordeler, men han har også været formand i to perioder i 80’erne og 90’erne, begge perioder i fem-seks år. Han er fortsat en vellidt kampfordeler i klubben.

Hemmeligt bestyrelsesmedlem
Foruden de helt tunge klubposter i bestyrelseslokalet har Bent Aagaard Jensen også en stribe øvrige frivillige poster. Han står for at koordinere klubbens ”døm selv-kampe”, han dømmer selv ungdomskampe, han har siddet med i jubilæumsudvalget til Gredstedbro B’s 75-års jubilæum, og udover det kan man altid regne med hjælp til diverse ad hoc-opgaver.

Hans Mogensen kunne også afsløre, at Bent Aagaard Jensen fortsat har en finger med i spillet i Gredstedbro Boldklubs øverste instans.

- Claus Jensen (Gredstedbro Boldklubs formand, red.) oplyser, at du stadig fungerer som ”hemmeligt” bestyrelsesmedlem. Og han siger, at han er meget glad for at kunne bruge dig som sparringspartner i det daglige arbejde i klubben, sagde Hans Mogensen i forbindelse med overrækkelsen.

Fodboldens ordensmand
Det er ikke blot i fritiden, at Bent Aagaard Jensen har beskæftiget sig med fodbold. Gennem 24 år har han været ansat i DBU Jylland, hvor han som kontorleder har betjent især de syd- og sønderjyske fodboldklubber på bedste vis.

Selvom Bent Aagaard Jensen i 2014 gik på pension, hjælper han stadig fodboldorganisationen med at holde styr på medlemstallene. Han kommer også stadig indimellem på regionskontoret i Glejbjerg for at se, hvad der rører sig i fodboldens verden.

- Vi har i DBU Jylland lært dig at kende som en ordensmand med styr på tingene, og du har altid bekymret dig om andre og vil alle det bedste. Det er mig en stor glæde at bede dig komme herop og modtage vores højeste anerkendelse for frivilligt arbejde, lød det fra Hans Mogensen.

Bent Aagaard Jensens store arbejde for Gredstedbro Boldklub og fodbolden er og har været uvurderlig.

Bent Aagaard Jensen har tidligere modtaget DBU Jyllands Sølvemblem og DBU Jyllands Hædersemblem. Og nu er han altså den 87. i rækken af modtagere af DBU Jyllands Guldemblem.

Læs mere om DBU Jyllands Guldemblem her, hvor du også kan se samtlige modtagere af hæderen.

Log ind