Sådan bliver 11-mandsrækkerne ombrudt midtvejs

Hvilken placering skal dit ungdoms- eller seriehold have for at rykke op? Og hvad skal der til for at blive i rækken? Nu er efterårets ombrydningsmodeller tilgængelige på dbujylland.dk.

Sådan bliver 11-mandsrækkerne ombrudt midtvejs
Nu kan du få et overblik over ombrydningsmodellen i ungdoms- og serierækkerne (foto: fodboldbilleder.dk)
Af: Ina Tofterup, DBU Jylland Kommunikation

Nu kan du se dé grønne optrukne eller stiplede streger i ungdomspuljerne på dbujylland.dk, som mange hold enten jagter eller frygter.

Stregerne er en visualisering af de ombrydningsregler, som er bestemmende for, om et hold rykker op, skal spille kvalkampe, bliver i rækken eller rykker ned.

Alle ungdomspuljer er blevet opdaterede med op- og nedrykningsstreger, og du skal blot besøg dit holds pulje for at se, hvad der skal til, for at opnå de forskellige scenarier.

Det samme gælder for herrernes Serie 5 og 6 samt kvindernes Serie 2.

Kval-kamp eller direkte oprykning i ungdomsrækker?
For nogle ungdomshold gælder det, at ikke alle puljevindere rykker direkte op. I stedet skal der spilles kvalifikationskamp om oprykningspladsen.

Hvis det er tilfældet, så kan du se det på den enkelte række.

Puljevinderen vil i forbindelse med kvalifikationskampe blive seedet, og her er det en fordel at være det hold, som har haft færrest udeblivelser eller det højeste pointgennemsnit.

Det kan du læse mere om her, hvor du også kan blive klogere på ombrydningen i lige præcis din ungdomsrække.

De laveste serierækker ombrydes også
Bemærk, at sidste spilledato i samtlige ombrydningsrækker før midtvejs-ombrydningen er 4. september.

Derefter udsendes kampprogrammet til klubbens kampfordeler til påsætning af spilletidspunkter den 6. september, og det endelige kampprogram offentliggøres den 9. september.

 

Log ind