Jyske klubber vil ændre turneringerne

Ingen halvvejsombrydning i børnerækkerne. Afskaf halvårsspillerreglen. Lav helt om på pigeungdomsårgangene. Sådan lyder nogle af de forslag, som de jyske fodboldklubber ønsker behandlet på DBU Jyllands regionale årsmøder i november.

foto: Ina Tofterup

Lørdag udløb fristen for fremsendelse af forslag til DBU Jylland, og igen i år har en række jyske fodboldklubber benyttet sig af muligheden for at foreslå ændringer af turneringsregler og -bestemmelser.

DBU Jylland har modtaget følgende forslag – formuleret i korte træk:

- Ammitsbøl/Egtved ønsker halvvejsombrydningen i primært børnerækkerne (fra U13 Liga 2 og yngre) sløjfet.
- HEI foreslår en afskaffelse af halvårsspillerreglen i ungdomsrækkerne.
FC Horsens ønsker en ændring af pigeungdomsårgangene. Enten til U13, U14, U16 og U18 (U15 udgår) eller til U13, U14, U15 og U17 (U16 udgår og U17 erstatter U18).
- Alhedens IF foreslår, at en fastsat kamp, som ikke afvikles pga. modstanderens udeblivelse (med eller uden afbud) ikke skal låse en spiller fast til det pågældende hold.
- Billund IF vil gerne udvide reglen om, at 3 indskiftningsspillere fra højere rangeret hold kan spille på lavere rangeret hold, uden at skulle være spillet fri. Reglen foreslås gældende i alle niveauer og ikke kun laveste niveau.
- Farsø/Ullits IK ønsker at splitte forår og efterår mere op, så man hverken forår eller efterår i første kamp skal spilles fri af dét hold, man i sidste halvårssæson senest spillede for.
- I samme boldgade foreslår Jetsmark IF, at en spiller ikke må sæsondebutere på to hold i samme årgang.
- Broager UI og BNS er gået sammen om et forslag om supplerende spilletilladelse for seniorspillere under uddannelse, så de kan spille seniorfodbold i to klubber.
- Aarhus 1900 ønsker, at tophold skal have overført points fra efterår til forår i Kvindeserie Vest.

DBU Jylland vil nu gå i dialog med klubberne i de tilfælde, hvor der er behov for præciseringer eller afklaring af eventuelle tvivlsspørgsmål. 

Herefter vil forslagene senest den 1. november blive offentliggjort her på hjemmesiden i fuld ordlyd med relevante henvisninger til berørte turneringsregler og bestemmelser samt med en argumentation fra forslagsstillerne.

Også forslag fra DBU Jylland

Klubforslagene vil blive suppleret med forskellige forslag fra DBU Jylland.

DBU Jyllands seniorudvalg har således allerede besluttet at fremsætte forslag om en ændret turneringsstruktur for Serie 4, 5 og 6 på herresiden samt Serie 2 på kvindesiden.

Desuden barsler samme seniorudvalg med en idé om at indføre playoff-kampe om op- og nedrykning mellem Serie 4/3, Serie 3/2, Serie 2/1 og Serie 1/JS.

Seniorudvalgets forslag kommer på baggrund af en række debatmøder i foråret under titlen "Seriefodboldens fremtid", hvor en lang række klubber kom med deres input til problemstillinger og løsninger i forhold til seniorturneringerne.

I første omgang vil alle de indkomne forslag - både fra klubber og internt fra DBU Jylland - blive behandlet på de regionale årsmøder i november, mens den endelige godkendelse skal finde sted på DBU Jyllands delegeretmøde i Herning den 5. januar 2019.

Man kan også allerede nu tilmelde sig årsmøderne i DBU Jyllands fire regioner. Her kan man læse meget mere om møderne og hvorfor det er vigtigt at deltage.

  

Log ind