I Herning KFUM har dommerne deres helt egen minibar

I Herning KFUM har man installeret et køleskab i dommeromklædningsrummet. Herfra kan dommerne frit tage en øl og sodavand, når de har været ude og dømme.



I Herning KFUM kan fodbolddommeren frit tage en øl eller sodavand som tak for indsatsen. Foto: Randi Pedersen

”Kære dommer. Tusind tak for indsatsen! Ta’ en øl eller vand som tak”.

Sådan står der på det A4-ark, som er hængt op på et lille køleskab i dommeromklædningsrummet i Herning KFUM. Her har fodbolddommerne nemlig deres helt egen lille minibar, hvor de kan stille tørsten efter en kamp.

- Dommerne skal ofte lægge ører til lidt af hvert, og her i klubben vil vi bare gerne sige: ”tak for hjælpen og tak fordi I gider”. Det her er så lidt at give, men det giver så meget igen, siger Randi Pedersen, som blandt andet er kampfordeler og dommerkontakt i klubben.

Begejstrede fodbolddommere

Når fodbolddommerne åbner døren til dommeromklædningsrummet i Herning KFUM, så er tiltaget noget, som får smilet frem, fortæller Randi Pedersen.

- De af dommerne som ikke har været her før, er helt oppe og ringe, når de ser køleskabet og skiltet. Inde på den lokale dommerklubs facebookside kan jeg også læse, at der bliver skrevet, at det altid er en fornøjelse at dømme i KFUM. Og det gør mig glad at se, for jeg er nok lidt en hygge-gøj, griner ildsjælen hjerteligt.

- Tidligere sørgede jeg lige for at sætte øl ind til dommerne, mens de var ude og dømme. Men dels så skete det jo, at jeg glemte det, og dels kom jeg til at tænke, at der jo nok var nogen, som foretrak en sodavand. Så nu kan de selv få lov til at vælge, siger hun.

Få dommerne til at føle sig hjemme

Randi Pedersen er ikke i tvivl om, at initiativet er med til at skabe en samhørighed mellem fodbolddommerne og klubben. Og det er netop dét, hun gerne vil opnå.

- Jeg tror, at rigtig mange af dommerne føler sig hjemme hos os, og det er skønt at opleve. Ofte tager dommeren eller dommertrioen deres øl eller vand med ud i cafeteriet, og får en sludder med os klubfrivillige. Det er rigtig hyggeligt, siger hun og understreger, at hun sagtens kan se andre klubber følge Herning KFUM’s eksempel.

- Det er jo ikke noget, der vælter økonomien for de fleste klubber, og vi kan bare mærke, at det gør en kæmpe forskel, siger hun.


Log ind