Flere end 400 ungdomshold jagter pokaldrømmen

I den kommende tid går DBU Jyllands pokalturnering for ungdomshold for alvor i gang. EIF/NSG’s U-16 Drenge er bare ét af de flere end 400 hold, som spiller med. Og de glæder sig til at komme i gang.



Rigtig mange jyske fodbold går på pokaljagt i disse uger. Foto: Martin Weibel

Pokalfodbold kan været et spændende supplement til den regulære 11:11-turnering.

Det lader der til at være god konsensus om hos en lang række af de jyske ungdomshold.

Når DBU Jyllands pokalturnering for alvor får luft under vingerne i denne uge, så er det nemlig med deltagelse af flere end 400 11-mandshold. Blandt andet fra EIF/NSG (L3/464) som i aften tager hul på turneringen mod Gauerslund IF (L4/479).

- Vi var med i turneringen for et par år siden, hvor vi syntes, at det var et spændende koncept. Så jeg spurgte spillerne, om de kunne have lyst til at deltage igen, og det ville de gerne, lyder det fra holdets træner, Steffen Jensen.

Mulighed for at eksperimentere

U16-træneren kan se flere fordele i at deltage i turneringen. For den tilbyder ikke alene muligheden for at prøve sig af mod andre hold og på andre niveauer, men har også andre plussider.

 - Turneringen er stadig det vigtigste for os, så for mig som træner giver pokalturneringen en super god mulighed for at prøve nogle spillere af på lidt uvante pladser. Og for at give alle godt med spilletid, siger

Steffen Jensen, og nævner en ekstra fordel ved det lidt tættere kampprogram.

- Vi har også et hold, som lige skal spilles lidt bedre sammen, fordi mange er vendt retur efter efterskole. Og her kommer denne her kamp jo også meget belejligt, siger han.

Pokalkonceptet er fedt

Selv om Steffen Jensen må undvære en syg målmand og hele midterforsvaret til aftenens kamp, så ser han frem til at prøve kræfter med Gauerslund IF.

- Selv om vi ikke har de bedste erfaringer med Gauerslund IF på den resultatmæssige side, så er det en kamp jeg er frem til. Og på trods af, at vi må undvære lidt spillere, så håber og tror jeg på, at vi kan vinde, siger han.

- Hvis vi vinder, så får vi jo en kamp mere, og det er der bare et eller andet fedt over, det koncept, lyder det.

Se mere om DBU Jyllands pokalturnering

Drengerækkerne

Pigerækkerne

Log ind