Markant fald af røde kort i ungdomsrækkerne

Det sker sjældent, at dommeren præsenterer en spiller i de jyske ungdomsrækker for det røde kort. Og i denne efterårssæson er tallet markant lavere end i sidste efterår.



Det hører til sjældenhederne, at de jyske fodbolddommere har det røde kort oppe af lommen i ungdomsrækkerne.

Der bliver generelt kun uddelt få røde kort i de jyske, centrale ungdomsrækker.

Mens der sidste efterår kun blev givet marchordre i 4,9 procent af de jyske ungdomskampe, så er tallet faktisk faldt markant i dette efterår.

Her har de jyske fodbolddommere således kun uddelt 227 røde kort i 7428 ungdomskampe i DBU Jylland centrale ungdomsrækker. Det svarer til, at der kun falder et rødt kort i tre procent af kampene.

Godt samspil mellem dommere og spillere

Den 33-årige fodbolddommer Jacob Bendtsen fra Silkeborg er én af dem, som har oplevet, at stemningen til ungdomskampene i DBU Jyllands række generelt er rigtig god.

- Der er naturligvis forskel fra kamp til kamp, men helt overordnet så synes jeg generelt, at der er et rigtigt godt samspil mellem spillere og dommere i ungdomsrækkerne. Og personligt har jeg aldrig haft brug for det røde kort i ungdomskampe i mine fire år som fodbolddommer, siger han.

- Jeg oplever, at der er flere og flere klubber, som tager ansvar og har reglementer over, hvordan man bør opføre sig overfor dommerne. Og jeg oplever, at der generelt er en god opdragelse af især spillerne i forhold til deres ageren overfor mig som dommer. Det er super positivt, siger Jacob Bendtsen.

Formand for disciplinærudvalg glad for udviklingen

De positive tal glæder formanden for DBU Jyllands disciplinærudvalg, Kristian Nørgaard Thomasen.

 - Røde kort er jo en del af fodbolden, og der kan være stor forskel på, hvad man giver et rødt kort for. Allerhelst så vi jo, at der blev givet nul røde kort, men det er jo ikke realistisk, og set det det lys, så må jeg sige, at de her tal er positiv læsning, siger Kristian Nørgaard Thomsen, som peger på, at der kan lægge flere årsager til grund for den positive udvikling.

- Dels tror jeg, at der er rigtig mange frivillige i klubberne, som gør en stor indsats for, at de unge spillere bliver opdraget til at anerkende, at det kan være svært at dele sol og vind lige hver gang – og at man skal udvise fairplay på grønsværen. Og så har vi i DBU Jylland også lavet en stor indsats for at sikre, at kampene bliver afviklet så fair som muligt. F.eks. med særlige OBS-klubber og generelle holdningskampagner, som skal bidrage til den gode adfærd, siger han.


Log ind