Hjemmebanen er også en fordel i breddefodbold

DBU Jylland har gransket resultaterne i samtlige 17.500 11-mandskampe fra efterårsturneringen, og konklusionen er klar: Det er også en fordel af have hjemmebane i fodboldkampe på breddeniveau.


Der er en overvægt af hjemmesejre når holdene i DBU Jyllands hold spiller. Foto: Søren Palmelund

De fleste er klar over, at det statistisk set klogere at have flere et-taller end to-taller på tipskuponen.

For når de bedste fodboldhold spiller på hjemmebane, så viser alle tal, at chancen for sejr er større, end når man tørner ud på fremmed græs.

Det er dog ikke kun i de øverste rækker i Europa, at det forholder sig sådan. For selv om der oftest kun er ganske få personer på lægterne, når de jyske breddefodboldhold spiller på hjemmebane, så viser spritnye tal fra DBU Jylland, at det også har været en fordel for breddeholdene at spille på det lokale stadion i den netop overståede efterårssæson.

Samme antal hjemmesejre som i Superligaen

I alt er 17.459 kampe gået efter i sømmene, og resultatet af de mange spillede kampe har givet et klart billede af, at hjemmebanen er en fordel:

48 % er sluttet med hjemmesejr
11 % er sluttet uafgjort
41 % er sluttet med udesejr

Det er ikke kun i DBU Jyllands breddekampe, at kampene i 48 procent af gangene slutter med hjemmesejr. Tallet er nemlig identisk i Superligaen, hvor hjemmeholdene også vinder 48 ud af 100 kampe i gennemsnit.

Kun få uafgjorte kampe

Udover at der er en markant overvægt i hjemmesejre, som faktisk er identisk med den procentmæssige niveau i Superligaen, så viser tallene også, at der ikke er meget fedtspilleri i de jyske bredderækker.

I runde tal er den således kun hver tiende kamp, som ender uden en vinder. Til sammenligning er 25 procent af kampene i Superligaen endt med pointdeling i denne sæson.

I alt sluttede 8409 kampe med en hjemmesejre, 1929 kampe med et uafgjort resultat og 7121 kampe med udesejr i kampene, som dækker over samtlige 11:11 kampe i ungdomsrækkerne (U13 til og med U19) og seriekampene (fra Serie 6 til og med Jyllandsserien).


Log ind